آشنایی با حسین خسروجردی رمان نویس معاصر سبزوار


استاد حسین خسروجردی یکی از نویسندگان پرکار معاصر سبزوار به ویژه در عرصه رمان نویسی است که از وی تا کنون چندین جلد کتاب داستان و رمان منتشر شده است.

فعالیت های وی اما تنها به نوشتن رمان های فارسی خلاصه نمی شود بلکه وی در مطبوعات ملی و محلی نیز تا کنون مقالات و یادداشت های ادبی فراوانی را منتشر کرده که عمده این مطالب در راستای معرفی تاریخ و فرهنگ دارالمومنین سبزوار شهر دیرینه های پایدار بوده است.

خسروجردی همچنین از حدود یک سال قبل به جمع نویسندگان افتخاری مجله اینترنتی اسرارنامه پیوسته و تا کنون چندین مطلب تاریخی ، فرهنگی و ادبی به قلم وی در این مجله منتشر شده است.

از همین رو در اینجا مناسب است که به معرفی بیشتری از این نویسنده توانمند معاصر خراسان داشته بپردازیم . برای این منظور نگاهی می اندازیم به مطالبی که تا کنون در رسانه های مختلف برای معرفی این نویسنده سبزواری منتشر شده است :

هفته نامه سهند تبریز به سردبیری دکتر عبدالله باقری حمیدی آقای خسروجردی و زادگاه او شهر سبزوار را چنین معرفی کرده است :

حسین خسروجردی یکی از رمان نویسان خراسان است. زادگاه خسروجردی شهر سبزوار است . در سبزوار نویسنده ناگزیر است رمان بنویسد ، زیرا سبزوار پیشینه ی گسترده ی نثر نویسی دارد .

سرآمد تمام نثر نویسان سبزوار و ایران ، محمود دولت آبادی است . محمود دولت آبادی با رمان های کلیدر ( ده جلد ) جای خالی سلوچ ، روزگار سپری شده مردم سالخورده (3جلد ) و کلنل ، سنت پر شگوهی از رمان نویسی را در سبزوار بنیان گذاشته است .

حسین خسروجردی در همین سنت رمان می نویسد . رمان های خسروجردی رؤ الیستی هستند . نگرش تاریخی خسروجردی به رویداد های پیرامون انسان ، سبب شده ، شخصیت های بزرگ تاریخ معاضر ایران را به عنوان شخصیت رمان ،گسترش بدهد .

کتاب های حسین خسروجردی معرفی می شوند : 1
-ماه گل ( داستان بلند ، نگاشته شده در سال 1368، روایتی آزاد از آمدن ارتش کرمان به سبزوار )
 2- جهان بانان ( رمان ، ضرباهنگ روزگاری است که هنوز پهلوانان نمرده اند )
 3-به نسیم عطر تو می آیم ( داستان بلندی که در حاشیهی جنگ جهانی دوم نگاشته شده )
 4-تگرگ تاتار ( رمان تاریخی ، بنفشه ای از تقویم کهنه سربداران )
5- رمانی که هنوز عنوان آن مشخص نشده و در حال ویرایش است . ( این رمان برداشت آزادی است از زندگی یکی از دانشمندان بنام از تاریخ معاصر . )
 6- کوشش پروانه آماده چاپ ( یاد داشتها و تحقیقات و کار های میدانی )

منبع: هفته نامه سهند تبریز / به قلم دکتر عبدالله باقری حمیدی سردبیر


وبسایت معرفی ابوالفضل بیهقی استاد مسلم نثر فارسی که توسط آقای رضا حارث آبادی یکی از همشهریان فرهیخته مان مدیریت می شود ، حسین خسروجردی را در پستی مستقل چنین معرفی کرده است :

بیوگرافی حسین خسروجردی

اهل شهرستان سبزوار و متولد 1333  (یکهزاز وسیصد وسی و سه  خورشیدی )و دارای دو فرزند است که بیشترین اوقات عمر را در همین شهر گذرانده و چند سال در تهران و اکنون به مدت 12 سال است که در مشهد زندگی می کند .

[خسروجردی درجایی برای معرفی خود چنین نوشته است :]

«... زندگی و گذران عمر لاجرم با تحصیل آغاز شد و در آن شهرستان پر آفتاب و سرشار از حیف که حزن خموشانه اش بسان عود سوخته می ماند ، مرا پروراند و سپس در سایه سار مهر و صیقل عواطف و دلبستگی ها و کار و ورزش و تجربه و تحصیل و مهاجرت و آرزوهای بی شمار ، مرا غلطاند و ساباند و تاباند تا آنگاه که نوشتن آموخت .

نوشتن ، همان اشتیاق نامحدودی که از ادبیات و فرهنگ و هنر جوشان و پویان روزگار ما به پا می خیزد و می کوشد تا از آن عملی هدفمند و موثر و زندگی ساز ، بسازد .

و در طیف این رنگین کمان گسترده چگونه بگویم که تحقیق و کار میدانی و تمرکز و تخیل و عشق و گرد و غبار و رنج و مسافرت و معاشرت و خستگی و وجد و اندوه ، توامان بوده و خواهد بود . تا تو را به قله و چکاد  مه بیز  رمان و داستانی برساند که مادام از تو کار و کار و رفتن و رفتن و رفتن و کوشش بی دریغ و عاشقانه می طلبد که در منطق الطیر عطار ، هدهد آن را تنها با موسیقار و روشنی جان خود به جلو برده است .

رمان ، شور زنده و آینده سازی است که در روزگار ما ، پاداش آن رنج و عشق است ، همانی که نظامی گنجوی فرموده است :
سایه خورشید سواران طلب
رنج خود و راحت یاران طلب


منبع : وبسایت ابوالفضل بیهقی استاد مسلم نثر فارسی


اسرارنامه نیز پیش از این ، به صورت مختصر به معرفی آقای خسروجردی پرداخته است :

آقای حسین خسروجردی یکی از نویسندگان توانمند سبزواری است که نثر فارسی را در نهایت فخیمی زبان و درستی دستور می نویسد.

خسروجردی فقط یک نویسنده توانمند نیست. او علاوه بر آنکه هنر نویسندگی را مانند بسیاری از اهالی سرزمین بیهق در خون خود دارد ، به طور همزمان یک سبزواری عاشق هم هست.
عاشق و نه متعصب .
یک سبزواری عاشق ، که ارزش های فرهنگی و تاریخی زادگاه خود را به درستی می شناسد و بدان عشق می ورزد و البته از آن می نویسد.

متن های زیبای خسروجردی پیش از این در بسیاری از نشریات محلی خراسان و دیگر نقاط کشور منتشر شده و اغلب با استقبال سردبیران آن نشریات مواجه گردیده و به مخاطبانشان یادآوری کرده است که دارالمومنین سبزوار این شهر خوبان پارسی گو ، همچنان یکی از خاستگاه های اصلی زبان و ادبیات فارسی است و سبزواریان امروز هم مانند همیشه تاریخ ، "دُرِّ دَری" را در نهایت وقار و وزانت می نویسند. چونان خواجه ابوالفضل بیهقی پدر نثر داستانی فارسی ، چونان دکتر شریعتی که نثر مسحور کننده او در کویریاتش شعر فارسی را به سکوت و تأمل وا میدارد و البته چونان استاد محمود دولت آبادی نویسنده کلیدر بلندترین رمان زبان و ادبیات فارسی که در ارزش های ادبی آن گفتنی بسیار است...
(منبع : اسرارنامه)

گفتنی است هم اکنون پیوند تعدادی از مطالب قبلاً منتشر شده از آقای خسروجردی در بخش کوچه پس کوچه پیوندها در انتهای همین صفحه درج گردیده است. شما مخاطبان گرامی می توانید برای مطالعه برخی نوشته های این نویسنده سبزواری به پیوندهای موجود در این بخش مراجعه نمایید.


کوچه پس کوچه پیوندها
کلیک کنید:

بیهق این اقلیم هزارتکه باستان


سبزوار ، شهر ارغوان های مشکبار


روزی به یاد دیروز / خاطراتی از دبیرستان ابن یمین سبزوار



نیشابور و
سبزوار پیوندی ناگسستنی در دل تاریخ


سبزوار و نیشابور دو شهر هم تاریخ و هم چند


نظرت را بنویس
comments

حسین خسروجردی

« یادهای مهربانی» درود به دوست گرانقدرم جناب سعید دارینی . از اینکه در ملازمت یادهای قدیم و محبت های شما قرار گرفته ام ، بسیار ممنونم . زیرا چنین نگاه و نظر کردن به دورانی که به معرفت و احساس پاک و بی شایبه منجر می شود ، خود دلیل خوبی است که آن دوست گرامی را دوباره بیابم و از مصاحبت و معاطفت آن عزیز برخوردار شوم . با سپاس فراوان از شما و سایتِ شایستهٔ اسرار نامه خصوصأ سردبیر لایق و گرانقدر آن ، جناب برومندی که چنین مراوده و امکان خاطره انگیزی را بوجود آورده اند ، با صد سپاس : حسین خسروجردی

سعید دارینی

وقتی نو جوان بودم افتخار داشتم جناب آقای حسین خسروجردی رو از نزدیک ببینم ایشان دفتر منرا خواندن و به من توصیه های زیادی کردند خیلی دوست داشتم دوباره میتونستم ایشون رو ببینم اما هیچ آدرسی از ایشون ندارم 09301391115 اگر خبر دارید در تلگرام با همین شماره هستم

rezaharesabadi

با سلام و عرض ارادت خدمت شما دوستان ارجمند و تشکر به خاطر توجه شما به این حقیر سابقه آشنایی من و حسین خسروجردی داستانی است شنیدنی که در این مقال فرصت ثبت آن نیست امیدوارم در فرصتی مناسبت بتوانم این داستان را برایتان ارسال نمایم با تشکر و سپاس فراوان
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما