کاروانسرای تاریخی شهر سبزوار معروف به رباط عرب ها

کاروانسرای تاریخی شهر سبزوار که به رباط عرب ها شهرت یافته است قرار است به زودی با سرمایه گذاری بخش خصوصی به یک مجتمع اقامتی و پذیرایی در دارالمومنین سبزوار تبدیل شود.

مجله اینترنتی اسرارنامه به همین مناسبت درادامه مطلبی دررابطه با معرفی کاروانسرای عرب ها منتشر می کند که قبلاً در کتاب سیمای شهرستان سبزوار منتشر شده است:

 

کاروانسرای شهر (عرب ها)

درمحدوده خیابان بیهق غربی بعد از چهار راه بازار روز کاروانسرایی مربوط به دوره صفویه وجوددارد. این کاروانسرا از نوع چهار ایوانی و چهار اصطبلی با حیاط مرکزی است که قسمتی از اصطبل شمال شرقی آن روباز می باشد.

ایوان اصلی و ورودی به صورت هشتی و در دو طبقه ساخته شده ؛ طاق سقف طبقه اول از نوع جناقی است و فضای اطراف هشتی با طاق کلیل یک گلویی (خنچه) پوشش شده وطبقه دوم سقف باطاق جناقی پوشش شده و گنبد ایوان از نوع "رگ چین" می باشد.

این کاروانسرا شاهد وقایع و اتفاقات تاریخی بسیاری در سبزوار بوده است از جمله به نمایش گذاشته شدن اجساد گل ممد و یارانش (قهرمان داستان کلیدر) و استقرار موقت یاوران کلنل محمدتقی خان پسیان.

در دوران پهلوی دوم با اخراج اعراب ایرانی الاصل عراق و استقرار این اعراب در کاروانسرا کم کم این محل از پذیرش کاروان بازماند و به رباط عرب ها شهرت یافت. این بنا با شماره 1661 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

منبع: سیمای شهرستان سبزوار / نویسندگان : محسن سنگ سفیدی و محمد عبداله زاده ثانی / پاییز 1388

گفتنی است سبزوار به جز کاروانسرای عرب ها از چندین کاروانسرای تاریخی برخوردار است.این شهر به دلیل قدمت تاریخی و فرهنگیش در شرق کشور به نام های شهر دیرینه های پایدار ، ریشه فرهنگی خراسان ، موزه یادمان های هزاران ساله و ... شهرت یافته است و می تواند به مقصدی مناسب برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.

 

کوچه پس کوچه پیوندها

کلیک کنید:

آذربُرزین مهر سبزوار ، آتش مقدسی که گُشتاسپ در کوه رئومند قرار داد

نظرت را بنویس
comments
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما