نخستین سند توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی کشور در سبزوار امضا شد

دکتر طالبی: سبزوار به عنوان پایلوت ملی، منطقه ای و بین المللی در بهسازی سکونت گاه های غیر رسمی است

نخستین سند توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی کشور در سبزوار امضا شد

سبزوار - ایرنا - نخستین سند توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی کشور روز جمعه با حضور نماینده دفتر اسکان بشر سازمان ملل متحد در ایران طی مراسمی در سبزوار امضا شد.

 
به گزارش خبرنگار ایرنا، نماینده دفتر اسکان بشر سازمان ملل متحد در ایران در این مراسم گفت: یک هفتم جمعیت ایران یعنی 11 میلیون نفر در سکونتگاه های غیررسمی زندگی می کنند.

سیامک مقدم افزود: این تعداد، جمعیت بسیار است که بایستی در برنامه ریزی ها مدنظر قرار گرفته و از مشارکت مردم ساکن در این سکونتگاهها نیز استفاده شود.

وی با اشاره به فرهنگ سازی مبنی بر مشارکت بیشتر مردم در بهسازی سکونتگاه های غیر رسمی گفت: اگر مردم در حوزه تصمیم گیری و اجرا مشارکت واقعی داشته باشند موفقیت بیشتری در این مناطق خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه طرح بهسازی و نوسازی سکونتگاهها به صورت آزمایشی در سبزوار اجرا می شود افزود: سکونتگاه های غیررسمی را به صورت منفرد نمی بینیم بلکه در محدوده شهری و برنامه جامع و طراحی شهری نیز مورد توجه قرار می گیرند.

وی اظهار کرد: ضمن انجام اقداماتی در زمینه بهسازی، نوسازی و برخوردار کردن مردم از خدمات شهری و بهداشتی بایستی از ایجاد سکونتگاه های غیررسمی جدید نیز جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه بیش از نیمی از جمعیت دنیا در شهرها زندگی می کنند، افزود: در ایران 72 درصد جمعیت کشور ساکن شهرها هستند.

نماینده دفتر اسکان بشر سازمان ملل متحد در ایران گفت: این سازمان 38 سال پیش تاسیس شده و تا 20 سال قبل بیشتر به سیاستگذاری درباره مسکن و ساخت و سازها می پرداخت که با گذشت زمان و شهرنشینی شدن جوامع توجه ما معطوف به مدیریت شهری و طراحی شهری شده است.

شهردار سبزوار نیز در این مراسم گفت: سبزوار به عنوان پایلوت در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی در بهسازی سکونتگاه های غیررسمی شناخته شده است.

محمدعلی طالبی افزود: میزان، عمق و وسعت حاشیه نشینی در این شهر از میانگین کشوری بیشتر است و در استان خراسان رضوی نیز به عنوان دومین شهر پس از مشهد در این زمینه به شمار می رود.

وی اظهار کرد: بهسازی سکونتگاه های غیررسمی نیازمند مشارکت همه دستگاه های اجرایی و مردم است.

سکونت گاههای غیررسمی به مناطقی گفته می شود که مهاجرین روستایی و محرومان جامعه شهری را در خود جای داده و خارج از برنامه ریزی رسمی و قانونی توسعه شهری بطور عمده بدون مجوز در درون یا خارج از محدوده قانونی شهرها به وجود آمده اند.

فقدان سند مالکیت رسمی، محرومیت از خدمات و زیرساختهای شهری از شاخصهای این مناطق بوده و شرایط حاکم بر اینگونه نواحی بروز ناهنجاریهای اجتماعی را بسیار مساعد ساخته است.

شهر سبزوار از جمله شهرهای میانی است که با مساله سکونتگاه های غیررسمی مواجه است.

نزدیک به 30 هزار نفر از جمعیت این شهر در سکونتگاههای غیررسمی که دور تا دور شهر را فرا گرفته زندگی می­ کنند.

محدوده شرق کال عیدگاه، از نظر جمعیت و و سعت، بزرگترین کانون اسکان غیررسـمی شهر سبزوار محسوب می­ شود.

شهر 230 هزار نفری سبزوار در 237 کیلومتری غرب مشهد مقدس قرار دارد.

 منبع: ایرنا


20 درصد جمعیت شهری در سکونتگاههای غیررسمی و بافت فرسوده زندگی می کنند

 سبزوار - ایرنا - مدیرکل دفتر امور سکونتگاه های غیررسمی کشور گفت: 20 درصد جمعیت شهری کشور در سکونتگاه های غیررسمی و بافت های فرسوده ساکن هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، 'نریمان مصطفایی' روز جمعه در مراسم امضای تفاهم نامه بین دفتر اسکان بشر سازمان ملل متحد در ایران، شرکت عمران و بهسازی شهری، شهرداری و دانشگاه حکیم سبزواری در سبزوار افزود: تهیه طرح ساماندهی سکونتگاه غیر رسمی برای 77 شهر کشور با 53 هزار هکتار و جمعیت شش میلیون نفر تصویب شده است.

وی ادامه داد: 495 شهر کشور نیز از نظر بافت فرسوده مورد مطالعه قرار گرفته اند که 18 میلیون نفر ساکن این بافتها هستند.

وی با اشاره به توجه ویژه دولت یازدهم به سکونتگاه های غیررسمی و بافت های فرسوده گفت: دولت تسهیلاتی را برای این منظور با کارمزد 10 درصد در نظرگرفته است.

وی با بیان اینکه تسهیلات ساخت مسکن برای کلان شهرها 500 میلیون ریال، شهرهای با جمعیت بالاتر از 200 هزار نفر 400 میلیون ریال و برای شهرهای کمتر از 200 هزار نفر 300 میلیون ریال است، افزود : قرار است سالانه 300 هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شود.

وی گفت: قانون سکونتگاههای غیر رسمی کشور پس از 10 سال مورد بازنگری قرار گرفته که ثمره آن تدوین سند ملی توانمندسازی سکونتگاه های غیر رسمی کشور است.

وی اظهار کرد: با تدوین این سند حرکت بزرگی در راستای تحول مناطق حاشیه نشین صورت خواهد گرفت.

مصطفایی افزود: در این سند تمام جنبه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی در نظر گرفته شده است.

مدیرکل توسعه مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز در این مراسم گفت: توزیع و مصرف مواد مخدر یکی از بحث های جدی سکونتگاه های غیررسمی است که بایستی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

سید حسن موسوی با اشاره به نگاه حاکمیتی دولت به سکونتگاه های غیررسمی افزود: نگاهمان به این سکونتگاه ها تغییر کرده و مردم این مناطق باید به عنوان یک شهروند از همه خدمات برخوردار شوند.

وی با بیان اینکه بایستی در توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی نگاه همه جانبه با مشارکت مردم داشته باشیم، اظهار کرد: لازمه مشارکت مردم، اعتماد سازی است که باید در این مسیر گام برداشته شود.

وی با اشاره به تعامل مردم و مسوولان در هر منطقه گفت: اولویت ها، شرایط فرهنگی و مذهبی مردم و نیازهای آنان باید به صورت مجزا برای هر منطقه تعریف شود.

معاون استاندار خراسان رضوی و فرماندار ویژه سبزوار نیز در این مراسم گفت: باید از تمام توان و ظرفیت شهرستان به نحو مطلوب در بهسازی سکونتگاههای غیررسمی استفاده کنیم.

احمد برادران با بیان اینکه حدود 12 درصد جمعیت این شهرستان در مناطق حاشیه نشین سکونت دارند، افزود: اراده جمعی در این شهرستان، توانمندسازی و مدیریت این سکونتگاهها است.

وی اظهار کرد: همه دستگاه های اجرایی باید در این زمینه همکاری کنند تا بتوانیم به نحو مطلوب و برابر زمانبندی انجام شده حرکت کنیم.

شش محله به عنوان سکونتگاه های غیررسمی در سبزوار شناخته شده که بهسازی چهار محله طی سه سال تصویب و به شهرستان ابلاغ شده است.

سبزوار در 237 کیلومتری غرب مشهد مقدس قرار دارد.

 منبع: ایرنا

 

کوچه پس کوچه پیوندها

کلیک کنید:

دبیرخانه کارگاه تخصصی بهسازی مناطق نابسامان شهری آسیا و اقیانوسیه در سبزوار ایجاد می شود

نظرت را بنویس
comments
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما