جدیدترین کتاب محمود دولت آبادی در سبزوار پایتخت نثر ایران منتشر شد

جدیدترین کتاب استاد محمود دولت آبادی که از چندین ماه قبل زمزمه های انتشار آن در رسانه ها و محافل فرهنگی و  ادبی کشور پیچیده بود ، سرانجام توسط انتشارات فیروزی در شهر زادگاهش سبزوار ، پایتخت نثر ایران منتشر شد.

به گزارش مجله اینترنتی اسرارنامه ، استاد محمود دولت آبادی که از وی به عنوان بزرگترین نویسنده معاصر ایران یاد می شود (منبع) ، تألیف این کتاب را به واسطه دینی دانسته است که به نویسنده همشهری خود خواجه ابوالفضل بیهقی پدر نثر داستانی فارسی و نویسنده کتاب ارزشمند تاریخ بیهقی داشته است.

خبرگزاری ایسنا امروز خبر چاپ جدیدترین کتاب استاد دولت آبادی را به شرح زیر منتشر کرده است:

 


«وزیری امیر حسنک» آمد

آخرین اثر محمود دولت‌آبادی منتشر شد


آخرین اثر محمود دولت‌آبادی همراه با صدای نویسنده منتشر شد.

به گزارش خبرنگار ادبیات و نشر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «وزیری امیر حسنک» که آخرین اثر نوشتاری دولت‌آبادی بر اساس «تاریخ بیهقی» است به همراه لوح فشرده‌ی صوتی با صدای این نویسنده‌ی پیشکسوت منتشر شده است.

بازخوانی و تحلیل دولت‌آبادی از «وزیری امیر حسنک» و وزارت کلاسیک در ایران با سرفصل‌هایی همچون: مقدمه، وزیری امیر حسنک و ذکر بر دار کردن حسنک وزیر همراه است.

نسخه‌ی صوتی این اثر نیز به این موارد می‌پردازد: وزیری امیر حسنک، گفتار سالار حاجب علی قریب درباره‌ی آن‌چه‌ با آمدن مسعود به عنوان زمینه‌ی وقایع پیش رو رخ خواهد داد، داستان حسنک، ذکر بر دار کردن و پایان داستان بر دار کردن جعفر برمکی.

دولت‌آبادی بر این کتاب مقدمه‌ی کوتاهی نوشته درباره‌ی انتخاب «تاریخ بیهقی» با ویرایش علی‌اکبر فیاض و نسخه‌ی ویرایش محمدجعفر یاحقی و مهدی سیدی.

مجموعه‌ی «وزیری امیر حسنک» در قالبی نفیس با قیمت 29هزار تومان از سوی انتشارات فیروزی منتشر شده و علاقه‌مندان می‌توانند برای خرید آن به سایت انتشارات به آدرس http://firoozipress.com مراجعه کنند.

کتاب محمود دولت‌آبادی

محمود دولت‌آبادی انجام این کار را ادای دین به ابوالفضل بیهقی می‌داند و درباره‌ی شکل‌گیری این کار به خبرنگار ایسنا می‌گوید: آمدند پیش من که می‌خواهیم همان‌طور که نیشابوری‌ها مجسمه‌ی عطار و خیام دارند، مجسمه‌ی شما را هم بسازیم، گفتم نمی‌خواهم سنگ شوم. گفتند برای‌تان در سبزوار و در جای خانه‌ی قبلی خانه بسازیم، گفتم اگر قرار بود خانه‌ای آباد باشد، خراب نمی‌شد. پرسیدم چرا روی بیهقی کار نمی‌کنید؛ او که استاد نثر پارسی است. در نتیجه با توجه به وضعیت امروز که همه چیز صوتی و تصویری است، پذیرفتم بخش‌هایی از بیهقی را بخوانم، و از آن‌جا که حسنک در دانشگاه‌ها معرفی شده و مردم بیهقی را با او می‌شناسند،‌ این داستان را انتخاب کردم.

با فرض دشوارخوان بودن بیهقی، به نظر می‌رسد دولت‌آبادی می‌خواهد با این کار شگرد خواندن بیهقی را به کسانی که خواندن این کتاب به نظرشان دشوار می‌آید، و جوانان معرفی کند تا به این ترتیب نشان داده شود که بیهقی زیاد هم دشوار نیست.

محمود دولت‌آبادی در حال حاضر رمان‌های «کلنل» و «طریق بسمل شدن» را در وزارت ارشاد در انتظار کسب مجوز نشر دارد.

به گزارش ایسنا، محمود دولت‌آبادی دهم مردادماه سال 1319 متولد شد و در خانواده‌ای روستایی که از راه کار بر زمین سخت کویر روزگار می‌گذراندند، بزرگ شد. دوران کودکی او در بحبوحه‌ی جنگ جهانی دوم و فقر ناشی از آن و سرخوردگی‌‏های پس از جنگ و اقتدار روس‌‏ها بر ایران سپری شد. عشق توأم دولت‌‏آبادی به ادبیات و هنر، باعث شد که ابتدا مدتی به تئاتر روی آورد، اما پس از مدتی تئاتر را به کلی کنار گذاشت و وقت خود را یک‌سره صرف نوشتن داستان کرد و در این‌باره گفت، «من در ادبیات نبردی را آغاز کرده‌‏ام، که از آن باید پیروز بیرون بیایم.»

دولت‌آبادی اولین داستان خود را با عنوان «ته ‌شب» در سال 1341 منتشر کرد و «لایه‌های بیابانی»، «اوسنه‌ی باباسبحان»، «ققنوس»، «ادبار»، «پای گلدسته‌ی امامزاده»، «هجرت سلیمان»، «سفر»،‌ «گاواره‌بان»، «عقیل عقیل»، «آهوی بخت من گزل»، «کارنامه‌ی سپنج»، «باشبیرو»، «تنگنا»، «دیدار بلوچ»، «جای خالی سلوچ»، «روزگار سپری‌شده‌ی مردم سالخورده»، «کلیدر»، «سلوک»، «روز و شب یوسف»، «آن مادیان سرخ‌یال»، «نون نوشتن» و «آن دیگران» از دیگر آثار منتشرشده‌ی او هستند.

منبع: ایسنا

 

لازم به ذکر است ، دفتر مرکزی انتشارات فیروزی که کتاب جدید دولت آبادی را منتشر کرده است در خیابان قائم سبزوار و در محل کافه کتاب و کتابفروشی فیروزی واقع شده است.

گفتنی است ، دارالمومنین سبزوار به واسطه برخورداری از بزرگانی نظیر خواجه ابوافضل بیهقی پدر استاد مسلم نثر فارسی و نویسنده تارخ گرانسنگ بیهقی ، ابوالحسن زید بیهقی نویسنده کتاب ارزشمند تاریخ بیهق ، ملاحسین واعظ کاشفی نویسنده روضه الشهدا ، دکتر علی شریعتی نویسنده روشنفکر و مبارز برجسته سیاسی در دوران معاصر و نیز استاد محمود دولت آبادی نویسنده کلیدر بلندترین رمان فاخر ادبیات فارسی ، به عنوان پایتخت نثر ایران شهرت یافته است.

 

کوچه پس کوچه پیوندها

کلیک کنید:

خاطرات محمود دولت آبادی از آیت الله طالقانی در زندان

 

نظرت را بنویس
comments

محمد

اقای نیما گفتید شاید بتوان اورا بزرگترین نویسنده معاصر دانست؟ شما بزرگتر و حرفه ای تر از دولت ابادی نویسنده دیگه ای سراغ دارید؟ ال احمد - شریعتی - هدایت - گلشیری - جمالزاده و چندین نفر دیگه همه نویسنده های بزرگی بودن ولی انصافا به شهرت و جایگاه دولت ابادی نبودن متاسفانه وقتی اسم دولت ابادی میاد همه یاد فعالیتای سیاسی یا یاد رمان کلیدرش می افتن که درسته خیلی با ارزشه ولی کتابایی مثل جای خالی سلوچ - لایه های بیابانی- روزگار سپری شده مردم سالخورده و بقیه اثارش هم هرکدوم دنیایی از ظرایف و لطایفه برای خودش من شک ندارم اقای دولت ابادی بزرگترین نویسنده معاصره حداقل بین زنده ها اونایی که همین الان زندن و دارن کار می کنن بزرگترینه

نیما

انشالله قدر این نویسنده عزیز که شاید بتوان او را بزرگترین نویسنده معاصر دانست بیشتر دانسته شود
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما