موتورهای جستجوی ایرانی «گرگر» و «پارسی جو» رونمایی می شوند

سال هاست که بحث ارائه موتور جستجوی ملی و بومی بر سر زبان ها افتاده و درباره راه اندازی طرح حمایت از برنامه نویسان داخلی آن، سخن به میان می آید.

پیش از این نیز دیجیاتو در گزارشی به روند راه اندازی و مشکلات این پروژه ملی پرداخت. ۵ روز قبل هم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مصاحبه ای از افتتاح دو موتور جستجوی ملی در دهه فجر خبر داد.

به نظر می رسد اینبار خبر راه اندازی موتور جستجوی ملی در دهه فجر جدی تر از گذشته باشد، زیرا معاون وزیر ارتباطات امروز در گفت و گو با ایسنا نام دو موتور جستجوی ملی را مطرح نموده است.

برای ورود به جستجوگر ایرانی «پارسی جو» هم اکنون روی اینجا کلیک کنید

برای ورود به جستجوگر ایرانی «گرگر» هم اکنون روی اینجا کلیک کنید



در ادامه با دیجیاتو همراه شوید.

«پارسی جو» که یکبار در سال ۹۱ توسط مسئولان وقت وزارت خانه به عنوان موتور جستجوی بومی معرفی شده بود و از سال ۸۹ در وضعیت آنلاین قرار دارد به همراه «گرگر» تا چند روز دیگر به عنوان اولین موتور جستجوهای ملی رونمایی خواهند شد.

معاون برنامه ریزی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره میزان سرمایه گذاری بر روی این طرح اظهار کرد: بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان برای حمایت از موتورهای جستجوی ملی بودجه پیش بینی شده که بخشی از آن تا کنون اختصاص یافته است و بخش دیگر نیز به مرور زمان به این پروژه ها تخصیص داده می شود.

برات قنبری گفت: یکی از سیاست‌ های وزارت ارتباطات در دولت فعلی حمایت از تولیدات ملی در زمینه‌ های مختلف است که در این رابطه مقرر گردیده که دو موتور جستجوی ملی همزمان با دهه فجر رونمایی شوند.

وی اضافه کرد: با توجه به حمایت های دولت یازدهم از ورود بخش خصوصی به این فضا، تا به حال چندین شرکت برای راه اندازی موتور جستجوی ملی اعلام آمادگی کرده اند که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سعی دارد فضا را برای فعالیت این شرکت ها محیا نماید.

معاون برنامه ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اینکه «موتور جستجوی «پارسی جو» مدت ها قبل فعالیت خود را آغاز کرده، پس چگونه وزارت ارتباطات بر روی این پروژه تاثیر گذار بوده است؟»، توضیح داد: این پروژه جستجو از سوی دانشگاه یزد راه‌ اندازی شد و اکنون نیز آخرین خبری که درباره آن می‌ توان اشاره کرد این است که متولیان طرح مذکور به ۱۵۰ سرور نیاز داشتند که در حال حاضر این تجهیزات خریداری گشته و علاوه بر آن در حوزه‌ های دیگری مانند پهنای باند، هزینه‌ های انتقال و سایر هزینه‌ های موجود، وزارت ارتباطات به حمایت از این شرکت خواهد پرداخت.


منبع: دیجیاتو
 

نظرت را بنویس
comments
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما