می توان هر بنای تاریخی را به یک منبع جذب سرمایه برای سبزوار تبدیل کرد

سمیه سادات شجیعی که از معدود مدیران زن در بدنه شهرداری سبزوار است ، به تازگی دراظهاراتی که توسط وبسایت رسمی شهرداری منتشر شده است ، به اهمیت بناهای تاریخی در سطح شهرها اشاره کرده و به خوبی توضیح داده است که اگر این بناها مورد رسیدگی کافی قرار گیرند ، می توانند زمینه سرزندگی و گردش اقتصادی را برای شهر فراهم آورند.

به گزارش مجله اینترنتی اسرارنامه ، این اظهارات شجیعی در حالی است که هرچند شهر سبزوار گنیجه ای از ده ها و صدها ابنیه تاریخی و حتی باستانی را در دل خود دارد ، اما بسیاری از این بناها مهجور و ناشناخته باقی مانده اند و به نظر می رسد مدیران شهری در طول دهه های اخیر هیچ توجهی به این ظرفیت اساسی دیار سربداران نکرده اند. و یا عملکردشان آنقدر ضعیف بوده است که حتی بنایی کوچک نظیر آرامگاه بقراط که از حدود 6 سال قبل قرار است به موزه تاریخ پزشکی تبدیل شود همچنان مانند یک خرابه در مرکز شهر سبزوار به حال خود رها شده و گواه زنده و روشنی بر ناکارآمدی و عدم تعهد اخلاقی و حرفه ای کافی در بعضی مسوولان اجرایی شهرستان است.

پس از بیان این مقدمه کوتاه اسرارنامه به بازنشر متن کامل اظهارات این مدیر جوان در شهرداری سبزوار می پردازد:
 

مردم میراث داران واقعی اند ، هر شهروند یک کارشناس میراث تاریخی باشد

مدیر حفظ و احیای بافت تاریخی شهرداری سبزوار گفت: هر شهروند باید یک کارشناس میراث تاریخی باشد تا اگر آسیب و چالشی در بافت تاریخی بوجود آمد به یاری مدیران شهری آمده و در جهت حفاظت از این میراث ارزشمند به متولیان امر یاری برسانند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری سبزوار، سمیه سادات شجیعی با بیان این مطلب افزود: می توان با تغییر کاربری در ابینه های تاریخی سبزوار به آنها جان دوباره بخشید چراکه وجود روح زندگی در بین ابنیه های تاریخی سرزندگی و گردش اقتصادی برای شهر به ارمغان دارد.

وی تصریح کرد: با کمک همه مدیران شهری می توان هر بنای تاریخی را به یک منبع جذب سرمایه برای شهر سبزوار تبدیل نماییم.


شجیعی با بیان اینکه بی توجهی به ابینه های تاریخی باعث فرسایش چه در سطح کالبد و چه در سطح فعالیت در آنها شده است،خاطر نشان کرد: بی توجهی مردم به ضوابط و مقررات ساخت و ساز در بافت تاریخی هر لحظه قسمتی از این هویت شهری را از نسل آینده گرفته و برای آیندگان جز خاطراتی از کوچه های کاهگلی و رخ بام های زیبای سبزوار باقی نخواهد گذاشت.

مدیر حفظ و احیای بافت تاریخی شهرداری سبزوار ادامه داد: حمایت شهروندان در این حوزه باعث تبدیل شهر سبزوار به یک شهر تاریخی در سطح بین المللی می شود و کمک های شایانی به اعتلای این کهن شهر خواهد کرد.

وی همچنین افزود: کنترل بی رویه ساخت و ساز در بافت تاریخی، رعایت ضوابط و مقررات ساخت و ساز، جلوگیری از تخریب ابنیه های تاریخی و... همگی باعث نجات هویت شهری به کمک مردم و مدیران شهری خواهد شد.

شجیعی در ابتدای صحبت هایش با بیان اینکه براساس کاوش های باستان شناسی حیات در محدوده سبزوار دارای قدمت 7 هزار ساله است، اظهار داشت: طبق مطالعات شهرسازی ساختار شهری سبزوار مربوط به دوره ی اشکانیان برمی گردد که در طول زمان دچار تغییر و تحول شده است.

وی گفت: امروز از این شهر تاریخی تنها 43 هکتار بافت تاریخی و تعداد900 اثر تاریخی و فرهنگی ارزشمند باقی مانده است که می طلبد همه مدیران شهری و شهروندان با تعامل و همراهی در جهت حفظ و احیای این آثار تلاش کنند.

منبع: وبسایت شهرداری سبزوار

 

 

کوچه پس کوچه پیوندها

کلیک کنید:

شهرداری محترم ، آرامگاه اسطوره ای سهراب در سبزوار را دریابید

نظرت را بنویس
comments

شبنم

فارغ التحصیل کدوم دانشگاه هستند؟ چند ساله فارغ التحصیل شدند؟ چه شرایطی داشتند که وارد شهرداری شدند؟

بهار

با سلام . لطفا رزومه کارکنان شهرداری رو در سایت قرار دهید. ایشون چطوری با این سن کم تونستند وارد بازار کار بشن؟

علی

لطفا رزومه مسئولان شهرداری را مانند خانم شجیعی و دیگران را در سایت قرار دهید. مثلا سن، دانشگاه محل تحصیل کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری، رتبه قبولی در دانشگاه، سوابق شغلی، عنوان پایان نامه، استفاده از سهمیه شهدا داشته اند یا خیر، آشنایی با زبان های خارجی دارند یا خیر، ...

یاسین حکمت علوی

سایه سنگین حسادت و تنگ نظری همیشه مانع رشد شهرهای کوچک و کشورهای کمتر توسعه یافته هست. بهتره به جای مچ گیری از بقیه برای رشد دیگران و خودمون تلاش و دعا کنیم و خوشحال بشیم که یک جوان سن و سال ما مسئولیتی گرفته و کمکش کنیم تا خدا به ما هم نظر لطف داشته باشه.
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما