استان سربداران در ردیف جدیدترین استان های ایران که در آینده نام آن را خواهیم شنید.


در واپسین روزهای سال 91 ، وبسایت خبری تابناک که یکی از پربیننده ترین ، رسانه های دیجیتالی کشور است ، در مطلبی تحلیلی از روند تشکیل استان های جدید در کشور خبر داد.
به گزارش تیم رصد مجله اینترنتی اسرارنامه ، وبسایت تابناک ساعاتی قبل اعلام کرده است ، استان های خرداد ، کاشان ، خلیج فارس ، زاگرس ، بم ، خوزستان شمالی ،  شاهرود ، گلشن ، مازندران غربی و البته استان سربدارن 10 استانی هستند که ممکن است در آینده نام آن ها را بشنویم.
این وبسایت همچنین به ارائه توضیحات مختصری در خصوص هریک از استان های نام برده ، پرداخته است.
از دیدگاه مجله اینترنتی اسرارنامه ، تقسیمات سیاسی و به ویژه ایجاد استان های جدید در کشور ، از جمله موضوعاتی است که همواره در همه نقاط کشور بحث برانگیز و مورد توجه عموم بوده است.
در منطقه شمال شرق کشور نیز این موضوع همواره از حساسیت بالایی برخوردار بوده است.
در همین زمینه گفتنی است ، رکورد پربازدیدترین مطالب اسرارنامه در حال حاضر در اختیار مطالبی است که با محوریت تشکیل استان های جدید در شمال شرق کشور منتشر شده اند. به طوری که قسمت دوم مقاله "همه چیز برای مرکز استان شدن سبزوار فراهم است" تا به امروز 23 اسفند 91 با 5150 بازدید کننده و 135 نظر مفصل از جانب مخاطبان در ردیف پربازدیدترین مطالب اسرارنامه قرار گرفته است.(برای ورود و مطالعه روی عنوان مطالب کلیک کنید.

رتبه های دوم پربازدیدترین ها نیز در انحصار مطلبی با عنوان : "استان شدن سبزوار ، نیشابور و تربت حیدریه با رمز اتحاد" است که 4180 بازدیدکننده و 139 نظرتأیید شده از جانب مخاطبان را به همراه داشته است.
همچنین قسمت اول مقاله :"همه چیز برای مرکز استان شدن سبزوار فراهم است" نیز تا بدین لحظه با 2220 بازدیدکننده و 43 نظر در ردیف یکی از پرطرفدارترین مطالب اسرارنامه قرار گرفته است.

در سایر وبسایت های منطقه غرب خراسان رضوی نیز معمولاً رکورد پربازدیدترین و پربحث ترین پست ها در انحصار مطالبی است که با محوریت تشکیل استان سربداران نوشته شده اند.
به عنوان مثال در وبسایت صبح سبزوار مطلبی تحت عنوان: "استان شدن سبزوار" تا کنون با 2220 بازدید و چندین نظر ارسال شده در رتبه اول ، پربازدیدترین مطالب قرار گرفته است.

در وبسایت  نسیم جوین نیز که اخیراً به این موضوع ورود پیدا کرده است ، مطلبی تحت عنوان "استان شدن با اتحاد جوین ، جغتای ، خوشاب ، داورزن ، ششتمد ، روداب و سبزوار" با 72 نظر ارسال شده تا بدین لحظه ، رکورد پربازدیدترین مطلب را به خود اختصاص داده است.

سایر آدرس های مفید در این زمینه :

وبسایت سبزوار فرهنگ (خانه فرهنگ دانشجو)

دامنه این مباحث حتی از مرزهای خراسان نیز گذشته و در وبلاگ هایی نظیر وبلاگ استان خوزستان شمالی نیز ، مسائل مربوط به استان شدن سبزوار در مرکز توجهات قرار گرفته و بیشترین نظرات را به همراه آورده است . به عنوان مثال اخیراً مرتباً شاهد مباحثه های مفصلی در خصوص استان شدن سبزوار و نیشابور در وبلاگ خوزستان شمالی بوده ایم. برای ورود روی مطالب کلیک کنید :(مطلب اول) (مطلب دوم) (مطلب سوم)


جالب اینجاست که قدرت مباحث مربوط به تقسیمات سیاسی و تشکیل استان سربداران یا خراسان غربی به مرکزیت سبزوار آنقدر زیاد است که حتی دراین روزهای پایان سال نیز ، نزدیک شدن به مناسبت مهمی چون عید باستانی نوروز، بازار این مباحث را از سکه نیانداخته است و وبسایت هایی که به انتشار مطالبی در این زمینه پرداخته اند همچنان شاهد ارسال نظراتی از جانب مخاطبان پر و پا قرص این مطالب هستند.
اینک اما پس از انتشار این جدیدترین مطلب در خصوص استان شدن دارالمومنین سبزوار در وبسایت پرطرفدار تابناک ، به نظر می رسد باید طبق معمول ، به سرعت منتظر ابراز واکنش های شدیدی از جانب شماری از هم استانی های نیشابوری باشیم که در همه سال های گذشته در موضوع استان شدن ، به شکل اشتباهی خود را رقیب سبزوار فرض می کرده اند!!!

اما مسأله اینجاست که با یک نگاه واقع نگرانه ، به نظر می رسد سبزوار نه تنها رقیب نیشابور در امر استان شدن نیست ، بلکه به دلیل کلیه شرایط موجود ، استان شدن سبزوار شرط اول ، استان شدن نیشابور است. و در واقع در طول سال های اخیر آن دسته از هم استانی های نیشابوری که از قدرت منطق و استدلال مناسبی برخوردارند به خوبی تشخیص داده اند که اگر به دنبال استان شدن نیشابور هستند باید اول کاری کنند که تکلیف سبزوار در امر تشکیل استان سربداران یا استان خراسان غربی روشن شود تا بعد از خروج سبزوار از استان خراسان رضوی ، شرایط  لازم برای استان شدن نیشابور نیز به تدریج فراهم آید.
مطالعه مطالب ذکرشده در اسرارنامه  و سیر نظرات مخاطبان سبزواری و نیشابوری در پایین این مطالب به خوبی روشن کننده بسیاری از جنبه های تقسیمات سیاسی استان خراسان رضوی است.
دراینجا سخن را کوتاه می کنیم و به انتشار متن کامل مطلب تحلیلی وبسایت تابناک در خصوص تشکیل شدن استان سربداران می پردازیم.



استان‌هایی که شاید بعدها نامشان را بشنوید

در آخرین ماه‌های دولت دهم، ورامین یک قدم تا استان شدن فاصله دارد. طرحی که البته وزیر کشور آن را شایعه می‌داند اما نمایندگان مجلس می‌گویند تا اجرایی شدن فاصله زیادی ندارد.

به گزارش مجله مهر ورامین مدت‌هاست انتظار استان شدن را می‌کشد؛ انتظاری که اگر تا خردادماه آینده به پایان برسد ورامین را دومین استان جدید در کارنامه دولت دهم و سی و دومین استان کشور لقب خواهد داد.

سیدحسین نقوی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌گوید که منطقه دشت ورامین در حال حاضر ظرفیت و استعداد استان به مرکزیت ورامین را دارد. این ظرفیت هم به لحاظ جغرافیایی فراهم است و هم به لحاظ جمعیتی و نیز ملاحظات سیاسی و امنیتی، چرا که این منطقه به کویر متصل است و آزادراه‌های بزرگی مثل آزادراه امام رضا (ع) و آزادراه قم- گرمسار از این خطه عبور می‌کند که متصل کننده شمال و جنوب کشور است.

استانی که نقوی از آن صحبت می‌کند، شامل شهرستان‌های ورامین، پاکدشت، قرچک و پیشوا می‌شود، اما هفته گذشته، مصطفی محمد نجار، وزیر کشور در حاشیه جلسه هیات‌دولت گفته بود جدا شدن ورامین از تهران و ایجاد استان خرداد شایعه است. جمله‌ای که نقوی دیروز در خبرنگاران آن را رد کرد و گفت: «مجلس به دولت پیشنهاد داده و ظرفیت‌های تشکیل استان در منطقه را هم به آنها ارائه کرده است. البته این ظرفیت‌ها به استانداری هم ارائه شده. از برخی منابع هم در استانداری و هم در دولت پاسخ‌های مثبتی برای استان دریافت کرده‌ایم. به ما اعلام کرده‌اند که کار مطالعاتی در این زمینه انجام می‌شود، این حد نهایی کار است که تاکنون انجام شده.»
 
چه زمانی یک استان تشکیل می‌شود؟


بر اساس قوانین تقسیمات کشوری، «وزارت کشور بنا به ضرورت می‌تواند با تصویب هیات وزیران با انتزاع و الحاق روستاها، بخش‌ها یا شهرستان‌های مجاور، استان‌ها را تعدیل نماید مگر آنکه به تصویب مجلس شورای اسلامی، ایجاد استان جدید ضروری شناخته نشود.»

ماده 9قانون تقسیمات کشوری می‌گوید که استان جدید باید حداقل یک میلیون نفر جمعیت داشته باشد و مرکز استان یکی از شهرهای همان استان باشد که مناسب ترین کانون سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، طبیعی و اجتماعی آن استان شناخته می‌شود.

ورامین و شهرهای اطرافش یعنی پاکدشت، قرچک و پیشوا این ویژگی را دارند و از سال‌ها قبل درخواست استان شدن این منطقه به دولت ارائه شده بود. اما از زمانی که کرج و شهرهای اطراف آن به عنوان استان معرفی شد، این بحث خیلی جدی‌تر از گذشته سر زبان‌ها افتاد تا نهایتا، در آخرین ماه‌های دولت دهم پیشنهاد استان شدن ورامین مورد مطالعه قرار گیرد.

حجت الاسلام سید محسن محمودی، امام جمعه موقت ورامین فشارهای سیاسی و اقتصادی مردم ورامین در تاریخ را دلیل این درخواست می‌داند و می‌گوید: ورامين به خاطر قيام خونين 15خرداد و دفاع از مرجعيت و ولايت بيش از 15 سال غضب و خشم رژيم طاغوت را به جان خريد و محروميتی وصف ناشدني داشت. آيا وقت آن نرسيده آن جفاها و ظلم‌هاي رژيم پهلوي را نظام اسلامي جبران كند و تا زماني كه اين منطقه تبديل به استان نشود اين ظلم جبران نمي‌شود، به همان دليلي كه قم استان شد و به اين وسيله ظلم طاغوت به اين ديار تا حدودي جبران شد، ورامين هم بايد به استان تبديل شود.»
 
چرا «خرداد»؟

تقریبا از دو دهه قبل استان‌های جدیدی که روی نقشه مشخص می‌شوند با بهانه‌های جغرافیایی و تاریخی شان در دوره معاصر نام می‌گیرند. خراسان وقتی به سه بخش تقسیم شد، بر اساس موقعیت جغرافیایی استان هایش «خراسان شمالی» و «خراسان جنوبی» نام گرفت و بخش سوم این منطقه به دلیل وجود حرم امام رضا (ع) خراسان رضوی نامیده شد. استان البرز هم به دلیل قرار گیری در دامنه بلندترین قله ایران این نام را گرفت و حالا استان خرداد قرار است به خاطر وقایعی که در خردادماه سال 1342 در ورامین اتفاق افتاد، «خرداد» نام بگیرد. در 15خرداد آن سال مردم ورامین در واکنش به دستگیری امام خمینی(ره) کفن پوش به سمت تهران حرکت کرده بودند که نیروهای نظامی آن‌ها را به گلوله بستند.

نقوی می‌گوید: «تعیین نام دست ما نیست، یک کمیته‌ای در وزارت کشور وجود دارد که نام را تعیین می‌کند اما ما نام خرداد را برای استان پیشنهاد داده‌ایم، چون معتقدیم عامل وحدت این منطقه قیام 15 خرداد سال 1342 است که از بخش جوادآباد، پیشوا و ورامین آغاز شده و در قرچک رخ داده است.»

نقوی معتقد است «مردمی که به واسطه حرکت شجاعانه 15 خرداد 42 مورد بغض و خشم رژیم طاغوت واقع بودند امروز هم در محرومیت به سر می‌برند» و استان شدن دشت ورامین می‌تواند نقطه شروعی بر محرومیت زدایی در این منطقه باشد.
 

استان‌هایی که شاید بعدها نامشان را بشنوید

به جز ورامین که در یک قدمی استان شدن قرار گرفته، چند شهر دیگر هم هستند که واجد شرایط استان شدن هستند و مردم شان این درخواست را به وزارت کشور ارائه کرده اند. این‌ها شاید استان‌هایی باشند که در دولت‌های بعدی به رسمیت شناخته شوند:
 
استان کاشان

کاشان هم به دلیل جاذبه‌های گردشگری و زمینه‌های تاریخی، راهبردی، صنعتی، علمی و فرهنگی ای که دارد، درخواست جدایی از اصفهان و مستقل شدن را مطرح کرده است. طرح استان شدن این شهر در دولت نهم کمی جدی‌تر از بقیه طرح‌ها مطرح شده بود و احمدی‌نژاد در سفری که دو سال قبل به این شهر داشت، از مردم خواست جمعیت‌شان را بیشتر کنند تا استان شوند. او گفته بود: «يک ايراد قانوني وجود دارد و آن بحث جمعيت است که البته سه راه وجود دارد. يک راه آن فقط دست شماست و راه ديگر آن دست مجلس است و راه ديگر آن نيز تلفيقي است. همفکري کنيد و يک راه پيدا کنيد... چه چيزي بهتر از اين که به جاي 300 هزار کاشاني انقلابي و مومن، يک ميليون کاشاني نجيب داشته باشيم؟» کاشان در حال حاضر فرمانداری ویژه دارد.
 
استان خلیج فارس

پیشنهاد تشکیل استان خلیج فارس اما در اردیبهشت ماه 91 در مجلس مطرح شد. ولی اسماعیلی، عضو کمیسیون شوراها و سیاست داخلی مجلس خواسته بود در آﺳﺘﺎﻧﻪ روز ملی خلیج فارس اﺳﺘﺎن ﺗﻮرﯾﺴﺘﯽ ﻓﺮھﻨﮕﯽ ﺧﻠﯿﺞ ﻓﺎرس که در بر گیرنده جزایر استان هرمزگان است تشکیل شود و مرکز آن ابوموسی باشد. اگر چنین اتفاقی بیفتد، جزایر قشم و کیش و بنادر لاوان، لنگه، سیری، جزایر تنب بزرگ و تنب کوچک از شهرهای این استان خواهند بود.
 
استان زاگرس

استان زاگرس هم ایده دیگری است که اهالی لرستان آن را مطرح کرده‌اند تا با مرکزیت بروجرد در شرق لرستان فعلی تشکیل شود. استانی که البته درباره نام آن اتفاق نظر زیادی وجود ندارد و به نام‌های بوستان، بروجرد و لرستان شرقی هم از آن نام برده شده‌است.

طرح اولیه تشکیل این استان در سال ۱۳۷۵ و هنگام سفر رئیس جمهور وقت، آیت الله هاشمی رفسنجانی به بروجرد ارائه شد. 4سال بعدنمایندگان بروجرد، ملایر و نهاوند به وزارت کشور نامه ای رسمی نوشتند و خواستار تشکیل استانی جدید با مشارکت این سه شهرستان شدند.
در دومین دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی باز هم زمزمه‌های استقلال اداری بروجرد و تشکیل استان زاگرس مطرح شد و در نهایت در سال ۱۳۸۹، بعد از تشکیل استان البرز باز هم این بحث به مجلس آمد و این بار علاءالدین بروجردی و هادی مقدسی نمایندگان بروجرد در مجلس از رئیس جمهور تقاضای تاسیس استان زاگرس را مطرح کردند. درخواستی که البته تا الان مورد بررسی جدی قرار نگرفته است.

استان زاگرس اگر تشکیل شود به احتمال زیاد شامل شهرهای نهاوند، بروجرد، ملایر، دورود، ازنا و الیگودرز خواهد بود.
 
استان بم

طرح این استان به وزارت کشور داده شده و در صورتی که بم استان شود، نواحی جنوبی و شرقی استان کرمان از آن جدا خواهد شد و استان بم را به مرکزیت شهر بم تشکیل خواهند داد. طرح تبدیل بم به استان را سال گذشته موسی غضنفرابادی، نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی مطرح کرده و گفته بود: «چنانکه قصدی بر تقسیم استان کرمان وجود داشته باشد شرق استان کرمان با چهار شهرستان بم، ریگان، فهرج، و نرماشیر با توجه به زیر ساخت‌های موجود و جمعیت زیاد منطقه لازم به عنوان استان مستقل تحت استان بم لحاظ شود در غیر این صورت شاهد تنش‌های شدیدی در منطقه خواهیم بود.»

البته به جز این، جنوب نشینان کرمان هم به مستقل شدن چشم دارند و در طرحی که به نام استان کرمان جنوبی ارائه کرده اند، خواستار تشکیل استانی شده‌اند که مرکز آن جیرفت است.
 
استان خوزستان شمالی

ایده این استان را اولین بار نماینده مردم دزفول در مجلس مطرح کرد. سید احمد آوایی گفته بود با توجه به این که دزفول دومین شهر پرجمعیت استان خوزستان است و جمعیت این شهر در کنار ایذه، شوش، شوشتر، مسجد سلیمان، اندیمشک، گتوند و لالی بیش از یک میلیون نفر می‌شود، می‌تواند مرکز استان خوزستان شمالی قرار گیرد.
 
استان سربداران
این نام استانی است که مدت‌هاست مردم سبزوار درخواست تشکیل آن را دارند. تقریبا از همان زمانی که استان خراسان به سه بخش شمالی، رضوی و جنوبی تقسیم شد و بازاریان سبزوار در اعتراض به طرح تقسیم خراسان مغازه هایشان را تعطیل کردند و به این اتفاق واکنش نشان دادند. با این حال جمعیت کم سبزوار و شهرستان‌های اطرافش یکی از بزرگترین دلایل استان نشدن این منطقه بوده است.
 
استان شاهرود

شاهرودی‌ها هم مدتی است درخواست استان شدن دارند. کاظم جلالی نماینده دوره هشتم و نهم مجلس که طرح این استان را در مجلس هم پیشنهاد داد، معتقد است وسعت زیاد شهرستان شاهرود در مقایسه با استان‌هایی مثل گیلان، مازندران، تهران، قم و قزوین و همچنین موقعیت آن در اتصال شرق به غرب و شمال به جنوب کشور دلایل خوبی برای شکل گیری استان شاهرود هستند. ضمن این که جمعیت شاهرود از جمعیت شهر سمنان هم بیشتر است.
 
استان گلشن

اگر طرح شکل گیر استان گلشن مورد تایید قرار گیرد، شهرستان‌های طبس از استان یزد، خور و بیابانک از استان اصفهان و بشرویه از استان خراسان جنوبی با یکدیگر یک استان جدید را تشکیل خواهند داد که مرکز آن شهر طبس خواهد بود. این طرح را اولین بار محمد کریم عابدی نماینده مردم طبس، فردوس، سرایان و بشرویه در مجلس مطرح کرد ولی هنوز به طور جدی به آن پرداخته نشده است.
 
استان مازندران غربی

اگر قرار باشد استان مازندران غربی شکل بگیرد، باید شهرستان رودسر از استان گیلان به همراه شهرستان‌های رامسر، تنکابن، عباس آباد، چالوس، نوشهر و نور و رویان از استان مازندران جدا شوند و با مرکزیت تنکابن این استان را تشکیل دهند. زمزمه‌های شکل گیری استان مازندران غربی اولین بار در همایش توسعه علمی غرب مازندران مطرح شد. دلیل ایجاد چنین استانی هم فاصله زیاد غرب مازندران تا مرکز استان و عدم رسیدگی مشکلات مردم منطقه در مرکز استان اعلام شده بود. با این حال، مخالفت‌های معاونت سیاسی امنیتی استانداری مازندران مانع از به کرسی نشستن حرف نمایندگان این استان در مجلس شده است.
به جز این استان ها، طرح تشکیل استان کردستان شمالی به مرکزیت بوکان، استان لارستان به مرکزیت لار و استان تالش به مرکزیت آستارا هم تا به حال در مجلس مطرح شده که هنوز بررسی جدی روی آنها صورت نگرفته است.
منبع : تابناک


توجه : نظرات مخاطبان برای این مطلب با چند روز تأخیر تأیید می گردد.



کوچه پس کوچه پیوندها

کلیک کنید:
استان شدن سبزوار در آستانه هفتصدمین سال قیام سربداران


دکتر محسنی ثانی : سبزوار قابلیت استان شدن را به دست آورده است.


علی سبحانی فر : ارتقاء منطقه به استان پیگیری شود.

نظرت را بنویس
comments

روح الله

سلام میشه بگین طرح میدان سربداران به کجا رسید ؟؟؟

محمدی

با سلام شهرستان بام و صفی آباد هم جزئی از خاک سربداران است ما را هم در شادی خود سهیم کنید .

امیر

سلام به نظر من تا وقتی شهرستان بزرگی متل رفسنجان و با اون همه ارز اوری از طریق پسته و مس وجود دارد جای حرف زدن برای شهر های دیگر که مدعی استان شدن هستند نیست

منطقه ی رفسنجان دارای پتانسیل های بالایی است، اما به دلیل نزدیکی به مرکز استان (110 کیلومتر فاصله)و همچنین نداشتن شهرستان اقماری وابسته به رفسنجان و به حد نصاب نرسیدن جمعیت منطقه، استان شدن آن در حال حاضر منتفی است.

سبزوار شهر اولین ها و برترین ها

آقای ناشناس جوابتو خوب از اسرارنامه گرفتی. ولی بازم میگم که بدونی و چشمت در بیاد سبزوار در اکثر زمینه های مهم برای استان شدن در شمال شرق ایران بعد از مشهد اولینه و بقیه شهرهای مدعی باید پیشش لنگ بندازن: 1- اولین قطب دانشگاهی (رتبه اول بعد از مشهد) 2- اولین شهر دارای فرودگاه فعال داخلی و مرز مجاز هوایی با چندین پرواز خارجی (رتبه اول بعد از مشهد) 3- اولین شهر دارای دانشکده نفت و پتروشیمی (حتی مشهد هم ندارد) 4 - اولین شهر دارای موزه صنعت نفت (اولین در کشور حتی تهران و آبادان هم تا به این لحظه موزه نفت ندارند و در حال احداثند) 5- اولین شهر دارای رشته های پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی بعد از مشهد در خراسان 6- اولین شهر دارای هتل های مجلل چند ستاره بعد از مشهد در خراسان رضوی (هتل کاملیا) 7- اولین شهر خراسان که بعد از مشهد در بعضی ورزش ها از مله هندبال و کشتی و والیبال به قطب در کشور تبدیل شده 8- اولین شهر خراسان بزرگ که درجه فرمانداریش به فرمانداری ویژه و معاونت استانداری ارتقاء پیدا کرد شهر نیشابور حدودا یک سال بعد از سبزوار و به دنبال اعتراض مردم اون شهر فرمانداری ویزه گرفت اگرنه وزارت کشور براش تصویب نکرده بود 9- یکی از اولین شهرهای خراسان با تاریخی بیش از 5هزارسال و بنا به بعضی گفته ها بیش از 12 هزارسال 10- یکی ازاولین شهرای خراسان که در سال 1316 در نقشه تقسیمات سیاسی جدید کشور به رسمیت شناخته شد. (مشهد ، سبزوار ، گناباد ، تربت حیدریه ، قوچان ، بجنورد و بیرجند) 11- اولین شهر ایران که پایتخت یک حکومت شیعه 12 امامی شد. در زمان سربداران اصفهان و تبریز بعد از سبزوار و در دوره صفویه پایتخت شیعه شدن 12- اولین شهر خراسان که یک بیمارستان مدرن احداث کرد. بیمارستان حشمتیه تاریخشم از بیمارستان امام رضای مشهدم قدیمی تره 13 - و ..................................... ده ها مورد دیگه

ناشناس

سبزوار این قدر تیوریسین داشته و ما نمی دونستیم . پس چرا هنوز هم ته صفید . حاضریم جامونو بدیم به شما . به قیمت خوب هم حساب می کنیم .

فرهاد

ما سبزواری ها هرکدوم هرجاب باشیم هرکاری از دستمون بربیاد برای استان شدن شهرمون میکنیم. ایشاالله اون روزو ببینیم که اسم استانمون رو نقشه ها میاد به خودمون که نرسید ولی ایشاالله جغرافیای استان بچه هامون تو دبیرستان فقط مختص استان سربداران باشه نه خراسان رضوی

سمنانی با غیرت

هویییی چرا هر اطلاعات غلط و اراجیفی که ......

milad bashtani

اگه قرار بود به خاطر طبیعت یه شهری استان شودپس ماسوله باید به جای مرکز استان پایتخت کشور باشد طبیعت که ملاک استان شدن نیست نیشابوری ها خیلی کوتاه فکرن اگه عرضه دارین برین دانشگاه و فرودگاه بین المللی احداث کنید.

هم استانی

این مطلب یک تناقض بزرگ دارد و آن اینکه ابتدا ماده 9 قانون تقسیمات کشوری را ذکر کرده که طبق آن استان جدید حداقل باید دارای یک میلیون نفر جمعیت باشد، اما در ادامه نام مناطقی برای استان شدن ذکر شده که بجز یکی دو مورد بقیه خیلی کمتر از این جمعیت دارند، مثلا استان گلشن ذکر شده کمتر از 150هزار نفر جمعیت دارد!! و یا شاهرود حدود 300-200 هزار نفر. مناطقی که ذکر شده از لحاظ وسعت منطقه و دوری از مراکز استان مشکلی ندارن، ولی قطعا بحث اصلی جمعیت است که اگر می داشتند تا بحال استان شده بودند.\r\nدر مورد منطقه سبزوار و همچنین نیشابور نیز این مشکل وجود دارد و هر کدام کمتر از پانصد هزار نفر جمعیت دارند، ، از اینرو به نظر می رسد سبزوار و نیشابور به جای اینکه با هم بحث و جدل داشته باشند، بهتر است با هم متحد شوند تا یک استان جدید تشکیل داده و از زیر سایه سنگین مشهد خارج شوند، در غیر اینصورت استان شدن جدگانه این دو منطقه تا سالهای متمادی غیر ممکن به نظر می رسد.

استان بینالود

هی یارو حواست باشه این چرت و پرتاتو هم اسم نیشابور نکنی. سبزوار ب غیراز بیابون چیز دیگه ای هم داره؟ هههههههه

بیهق بهترین ناحیه خراسان

پاسخ به حامی جان آخه بنده خدا طفل معصوم تو که ادعا می کنی سبزوار فقط به خاطر یک فرودگاه نمی تونه از نیشابور ارجح تر باشه پس دانشگاه های سبزوارو چی میگی؟ نیشابور با حساب کردن همه بخش ها و شهرهای اطرافش که هنوز شهرستان نشدن هم به لحاظ تعداد دانشجوها و تعداد دانشگاه های معتبر و شناخته شده به نصف سبزوارم نمی رسه! بگو دانشکده علوم پزشکی نیشابور چندساله افتتاح شده؟ تازه سه ساله ولی سبزوار از حدود 25 سال قبل دانشکده علوم پزشکی داره و الان پنج ساله دانشکده اش به دانشگاه ارتقا پیدا کرده.از علوم پزشکی بگذریم آیا تو نیشابور دانشگاهی هست که بتونه با دانشگاه حکیم سبزواری رقابت کنه؟ گذشته از برتری سبزوار در دانشگاه و فرودگاه در زمینه ورزشی چی؟ نیشابور اصلا عددی درکشور حساب میشه؟ در زمینه گردشگری چی؟ نیشابور با این همه تبلیغی که کرده واسه جاذبه های گردشگریش اونقدر وضعیتش در این زمینه وخیمه که نه سرمایه گزارای بخش خصوصی ونه دولت حاضر نشدن یک هتل در نیشابور احداث کنن! در زمینه تاریخ و فرهنگ چی؟ اگه از اول تاریخ ایران تا همین حالا نیشابور پایتخت بوده باشه ایا می تونه با پایتختی سبزوار در زمان سربداران برابری کنه؟ عزت و عظمتی که سربداران داشتن یک هزارمشم ایا در تاریخ نیشابور که همش زیرسلطه حکام فاسد و ستمکار حکومت های استبدادی بوده پیدا میشه؟ تازه پایتختی نیشابور در ایران همچنین افتخار خاصی هم نیست و ایران پایتختهای باشکوه تری از نیشابور داشته از قبیل شیراز و اصفهان و تبریز و تهران و قزوین و همدان و ... که نیشابور در مقابل اینا اصلا عددی نیست . دیگه در چه زمینه ای میخوای برات مثال بزنم که تا خودت بهت ثابت شه نیشابور توان رقابت با سبزوارو نداره و اروم بری بشینی سر جات و دیگه بفهمی جای خربستنت کجاست؟ فقط می مونه یک صنعت و یک راه آهن راه آهن که اصلا مال نیشابور نیست. واسه مسیر تهران - مشهد ساخته شده و نیشابوری ها نقشی درش نداشتن و همزمان با نیشابور از روستاهای سبزوارم گذشته و در این زمینه نیشابور با سلطان اباد و جوین و جغتای و روستاهای ازادوار و انداده و حکم اباد و .. برابری میکنه صنعتم که نصف صنایع نیشابور در بخش های تابعه نیشابور مستقرشدن و به محض شهرستان شدن این بخشا که نیشابور ناچاره زودتر شهرستانشون کنه صنعت نیشابو راز سبزوارم کمتر میشه یا شاید برابر بشه. مثلا شهرک صنعتی خیام که میگن دومین شهرک صنعتی بزرگ خراسانه در شهر خرو بخش زبرخان قرارداره و ربطی به نیشابور نداره مثل صنایعی که در جوینه و الان که جوین از سبزوار جدا شده صنایعش مال خودش محسوب میشه. از لحاظ اب و هوایم که اتفاقا نیشابور یکی از اب و هواهای بد خراسانو داره چون زمستوناش با یخبندونای دائمی و کولاک و بورانی که دائما اداراتو تعطیل میکنه و راه ها رو می بنده باعث میشه امور اداری مردم نیشابور فلج شه و ارتباط مردم شهرها و روستاهای اطراف نیشابور با این شهر قطعبشه و هزارجور مشکل دیگه پیش بیاد اما سبزوار در طول سال اب و هوای آرام تری داره و جاده هاش هیچ وقت بسته نیست و راهاشم کوهستانی نیست که هزارجور گردنه وخطر برای مسافران و مردم ایجاد کنه در نتیجه راحت میتونه به عنوان مرکز استان محسوب بشه.چون شهرها و روستاهای اطراف واسه ارتباط با سبزوار هیچ وقت دچار مشکل نمیشن ضمنا راه اهنم که برای سبزوار در حال احداثه اما نیشابور هنوز نتونسته فرودگاه بسازه و همین یعنی دیگه واقعا پیش سبزوار ادعای استان شدن نیشابور مضحکه!

0511

به نظر شما نیشابور کی می تونه بالاخره یک فرودگاه بسازه تا دیگه از همه شهرهای کشور عقب نمونه؟ سبزوارم که راه آهن نداشت داره راه آهنشو می سازه و بالاخره یکی دو سال دیگه راه آهن سبزوارم افتتاح میشه http://www.tabnak.ir/fa/news/264432/%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%A8-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D8%AC%D9%87-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A2%D9%87%D9%86-%D8%B3%D8%A8%D8%B2%D9%88%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%D9%88%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA اما بعید می دونم نیشابور دیگه بتونه هیچ وقت صاحب فرودگاه شه چون همه شهرهای اطرافش فرودگاه دارن و فرودگه نیشابور دیگه توجیه اقتصادی نداره تازه موقعیت جغرافیایی نیشابورم واسه فرودگاه خیلی بده و اگر نیشابور فرودگاه بسازه با مشکلاتی بیشتر از مشکلات فرودگاه بجنورد مواجه میشه چون نیشابور در دامنه یک کوه بلند قرار داره و کوه ها موانع بزرگی برای امنیت فرودگاه ها محسوب می شن . پس واقعا نیشابوری ها باید همیشه خواب فرودگاهو ببینن یا اینکه حاضر بشن مثل بجنوردی ها کوه های اطراف شهرشونو برش بدن بیچاره ها...

حامی جان

سبزوار فقط برا داشتن یک فرودگاه با سهپرواز از نیشبور ارجح تره نه با اون همه کویر و خشکی هیچی نداره الحمد لله واقعا کم کاری اون ..............است با اینک عضو هیئت رئیسه باز هم هیج کاری نمی تونه بکنه واقعا که براش متاسفام هم برا مردم نیشابور ک به اون رای می دن اگه می تونست کاری بکنه تا حالا کرده بود براش واقعا ماسفم

حسین

باسلام. اقا مابی صبرانه منتظر استان شدن شهر عزیزمان سبزوار هستیم انشاءالله شدنی هست یا فقط دلخوش باشیم؟ باتشکر

آقا معلم

سلام و تبریک سال نو فکر میکنم کار نشد ندارد . بخصوص با تلاش ها ی انجام گرفته در سال های اخیر چه از نظر آبادانی در حوزه شهر ی و چه از نظر حمایت های همه جانبه مطبوعاتی چون شما از این امر دست یافتن به استان سربدران دور از ذهن نیست . مگر دست ها و دیدگاه های منفی ، متاسفانه جناح بندی های خود را برتر از آبادانی شهرمان بخواهند

محمد

بوی باران ; بوی سبزه ; بوی خاک شاخه های شسته ; باران خورده ; پاک آسمان آبی و ابر سفید , برگهای سبز بید عطر نرگس , رقص باد نغمه شوق پرستوهای شاد خلوت گرم کبوترهای مست نرم نرمک می رسد اینک بهار خوش به حال روزگار عيدتان مبارك.

تاوپلج

سال خوب و خوشی را برای کیله ی همشهریان بخصوص کارکنان محترم اسرار نامه آرزومندیم.

سایه

سلانم سال نو مبارک دلتوونو الکی خوش نکنید این فقط یک مطلب بود که از یک سایت محلی منتشر شده بود. سایت تابناکم خودش اول منتشر نکرده بود.بلکه از جایی گرفته بود.وزیر کشور یا رئیس جمهور نگفته که اینقدر اهمیت قائل می شید.

صفایی

چه عجب نظراتو زود به زود تأیید می کنید! آدم وقتی نظراتش زود تأیید میشه بیشتر رغبت می کنه بازم نظر بفرسته. قبلاً اینقدر دیر نظرات سایتتون تأیید می شد که من خودم شخصاً رغبت نداشتم نظر بفرستم. نوروز خوبی داشته باشید

سرزمین سربداران

با سلام واقعا جالبه ما از مردمی حرف میزنیم که به خاطر مرغ جلو یه مرغ فروشی تجمع و انقلاب مرغی درست میکنند راستی مگه نیشابورمرغ هم داره؟

اه اه اه ...

اه اه اه چه مطلب مزخرفی . بهترین قسمتش همون لطیفه هایی بود که این آقای نمکدون ارسال کرده بود حداقل یک لبخند داشت برامون. مطلبتونم خیلی ....................... بود.

صفایی

آقا من فقط همینون می دونم که اگه نیشابور با این جمعیت کم و بدون شهرستان اقماری و در وسط خراسان بین مناطق دورتری مثل سبزوار و تربت حیدریه و کاشمر و نزدیک مشهد بخواد دنبال مرکز استان شدن بره بهش می خندن!

نمکدون

جهت تنوع اذهان عزیزان تقسیمات زده که حتی شب عید هم دست از این بحث حساس شبه ناموسی برنمی دارند!!! پسته دست دوم کیلویی 20 هزارتومان. مال یک پیرزن پولدار بوده که دندون نداشته فقط نمکاشو میک زده. پوست پسته کیلویی 15 هزارتومان. جهت ریختن کف ماشین و جلو درب منازل هموطن گرامی : یارانه شما این برج واریز نخواهد شد. شما را در پراید مشغول خوردن پسته دیده اند (گشت نامحسوس هدفمندی یارانه ها) یک کم لطیفه بخونید جیگراتون حال بیاد دم عیدی.اینقدرم به جون هم نیافتید.

مجدی

ولی شما هم استاد سوءاستفاده اید. حالا یک بار یکی از سایت های نیشابور مرتکب یک اشتباه شده دیگه چرا به برچسب کلی می زنید؟

ehsan

منم توی سایت نیشابور این مطلبو که آقای ایمان اشاره کرده رفتم خوندم. دقیقاً و به شکل واضحی یک مطلبو تحریف کرده. حالا گاهی تفسیرشونو از یک مطلب به صورت مغرضانه می نویسن که اون کارم با اینکه کاملاً غیراخلاقیه ولی رایجه . اما این کاری که سایت ................... نیشابور کرده دیگه واقعاً نمونه کامل بی فرهنگی است.مدیر سایت قشنگ به دلخواه خودش اومده استان بینالودو به متن اضافه کرده و توضیحات خودستایانه داده ، بعد تازه توضیحات مربوط به سبزوارم تغییر داده و به آخرش چیزایی اضافه کرده که در متن منبع اصلی نیست. به قول شما این موضوع فقط نشون میده نیشابوری ها حسابی کم آوردن و دیگه به این شیوه های مسخره رو آوردن. بدتر اینکه این مطلب در بخش اخبار شهرستان نیشابور هم منتشر شده که کامل توسط خود مدیریت سایت تهیه می شه نه در بخش پیام ها و پیامک های مخاطبان که احتمال خطا دراین بخش پذیرفتنی تره. واقعاً حالا فهمیدم نیشابوری ها چه قدر به قول شما مغالطه کار و دروغ گو هستند. خواستم براشون نظر بفرستم دیدم یک چند نفری از خودشون به این حرکت اعتراض کرده بودن دیگه من گفتم بذار هیچی نگم. ولی امان از دست احساس ضعف! ایول استان سربداران جاویدباد سبزوارما

همشهری

سلام خدمت دوستای گلم.بالاخره داره زحمات شبانه روزی نتیجه میده ومشخص شدکه بادروغ وهوچی گری هیچ شهری به جایی نمیرسه وفقط بایدمانندسربدارانی ها اول باتوکل به خدا و دوم با همت خودشون میتونن به موفقیت برسن.آفرین به دکترمیرعلی که انصافااسم سبزواروبه تمام کشورشناسوندآفرین به شهردارمون که واقعاشهروآبادکردو100البته نماینده های مجلس وشورا که بااتحادخودشون باعث دلگرمی وآبادانی سربداران شدند.البته نبایدزحمات بچه های سایتهای شهرستانهای جوین .جغتای .فیروزه.خوشاب وداورزن رودرایجاداتحادی یکپارچه نادیده گرفت.درآخرمیخوام بگم ماتازه الان به نصف راه که هماناشناسوندن استانمون بودرسیدیم و50درصددیگه مطمئناباهمین نظم وپشتکارایشاله حل میشه وهرچه زودتراستان سربداران رسمااعلام میشه.

محمدعلی

وای وای وای وای چه حوصله ای دارید؟ معلوم میشه هیچ کدومتون زن و بچه نداریدکه این شب عیدی گرفتار هزارجور خرید و خونه تکونی و ... بشید اگرنه اصلاً وقت نمی کردیداینجا بیایید دنبال این کارها و خبرا. نیشابوریام اینقدر بیکار نیستن که به این چیزا واکنش نشون بدن.رفتم همه مطالبی هم که آدرس داده بودید خوندم همش کار سه چهارنفر بود. خیلی بیکارید که دنبال این حرف های بی فایده می رید.بقیه مردم اینقدر بیکار نیستن که به این حرف ها گوش بدن.شما هم برید و وقتتونو هدر ندید.

ایمان

سایت نیشابور از دو استان بینالود و خراسان مرکزی نام برده من هم شک کردم گفتم سخنان چرا تحریف شده وقتی به سایت منبع مراجعه کردم دیدم که سایت نیشابور اسم دو استان خراسان مرکزی و بینالود را به مطلب منبع اضافه کرده و در سایت خودشان با عنوان"استان‌هایی که شاید بعدها نامشان را بشنوید" ثبت نموده - از لحاظ اخلاقی خوب نیست که در مطلب دیگران دست ببریم اگر می خواهیم این کار را کنیم حداقل داخل گیومه یا پرانتزی یا پاورقی چیزی بنویسیم و بگوییم این دو استان هم هستند

مجدی

سلام من یک نیشابوریم. مبارکتون باشه. چرا فکر می کنید قراره نیشابوری ها واکنش های تند و تیز نشون بدن. حتماً به خاطر فعالیت چند تا سایت محلی و چندتا نظردهنده متعصب داریداین حرفو می زنید. اما بدونید که هیچ نیشابوری عاقلی واسه پیشرفت سبزوار حسودی نمی کنه.هرچند ما تلاش خودمونو می کنیم که بتونیم همزمان با سبزوار استان بشیم اما هیچ کسم از همشهریای من مانع استان شدن سبزوار نمیشه.اصلاً سبزوار و نیشابور مسائلشون از هم خیلی جداست.ما موقعیتمون بدون استان شدنم خوبه و خیلی جاها حسرت نیشابورو می خورن. ببخشیدها اگه بهتون بر نخوره همین خود شما هم بعضی از مطالبتون حسادت آمیزه.به هرحال من به عنوان یک نیشابوری از خدامه سبزوارزودتر استان شه تا دیگه این قائله رقابت بین سبزوار و نیشابور ختم به خیر بشه.

انشالله چیزی نمونده به آرزوی دیرینمون برسیم.با رمز اتحاد و یکپارچگی مردم غرب خراسان وشناسایی بدخواهان و فتنه گران که تلاش در ایجاد اختلاف دارند

ایمان

استان سربدارن به لطف خدا ایجاد خواهد شد به امید ان روز

نیما

خدا رو شکر، فکر کردم با انتخابات پیش رو باید قضیه استان شدن رو بذاریم برای دولت بعدی، اما انگار انتخابات هم باعث کنار رفتن این موضوع نشده آی لاو یو سبزوار

متین

تبزیک برای رسیدن به این مرحله پایدار سبزوار و استان سربداران

emir

والا تو کل کل فوتبال میگن : به ما نمی خوری بخوری هم چندتا چندتا می خوری اصلاً ما با بعضی دوستان که کل کل نداریم... ما وِرایِ ای حَرفایم
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما