انعکاس مراسم بزرگداشت بیهقی در خبرگزاری های ایرنا، ایسنا و صدا و سیما

همایش بزرگداشت ابوالفضل بیهقی در سبزوار برگزار شد
 
سبزوار- ایرنا- ششمین همایش بزرگداشت پدر نثر فارسی ابوالفضل بیهقی روز دوشنبه با حضور جمعی از مسئولان فرهنگی و پژوهشگران به میزبانی دانشگاه حکیم سبزواری برگزار شد.
 
به گزارش ایرنا، رئیس دانشگاه حکیم سبزواری در این مراسم گفت: همایش با هدف تاکید بر اهمیت جایگاه زبان و ادب فارسی و ارج نهادن به جایگاه بیهقی در عرصه نثر فارسی برپا شد. 
 
جواد حدادنیا افزود: بررسی پیوندهای فرهنگی و هنری تاریخ بیهقی در دوره معاصر، تشویق پژوهشگران به سمت تحقیقات علمی در حوزه ادبیات و نثر بیهقی از دیگر اهداف این همایش است. 
 
وی ادامه داد: 60 مقاله به این همایش ارائه شد که هشت داور از دانشگاههای فردوسی، حکیم سبزواری و فرهنگسرای فردوسی این مقالات را مورد بررسی علمی قرار دادند.
 
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری گفت: بر این اساس 55 مقاله برگزید شد که در مجموعه مقالات ششمین همایش بزرگداشت ابوالفضل بیهقی به صورت کتاب الکترونیکی منتشر می شوند.
 
وی افزود: همچنین هفت مقاله برتر در صحن همایش امروز توسط صاحبان آثار ارائه می شود.
 
حدادنیا ادامه داد: ابوالفضل بیهقی یک از مشاهیر ادبی بزرگ ایران و احیا کننده نثر فارسی است که نیازمند معرفی و شناساندن بیشتر به جامعه علمی کشور می باشد.
 
'ابوالفضل بیهقی' تاریخنگار قرن پنجم هجری قمری و نگارنده 'کتاب تاریخ بیهقی' از مورخان نامدار دوره غزنوی است که در سال 385 قمری در قریه حارث آباد بیهق متولد شد.
 
وی بعد از کسب فضایل به دیوان رسایل محمودی راه یافت و در خدمت خواجه بونصر مشکان به کار پرداخت و همچنان در خدمت سلاطین غزنوی به سر برد تا در زمان عزالدوله عبدالرشید که در سال 440 قمری به سلطنت رسید نیز چندی صاحب دیوان بود اما به تهمت حاسدان گرفتار، معزول و محبوس شد.
 
بیهقی بعد از رهایی از زندان باقی عمر را در انزوا بسر برد و در سال 470 هجری قمری درگذشت.
 
سبزوار در فاصله 230 کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
خبرنگار: حمید دلاوری هروی
 
 
*  *  *
 
 
دبیر علمی همایش؛
60 مقاله به دبیرخانه همایش ملی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی رسیده‌است 
 
دبیر علمی همایش ملی بزرگداشت پدر نثر فارسی، ابوالفضل بیهقی با بیان اینکه 60 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده‌است، گفت: پس از داوری هیات داوران، ۵۵ مقاله برگزیده شد که در نهایت مقالات ششمین همایش بزرگداشت ابوالفضل بیهقی به صورت کتاب الکترونیکی منتشر می شود.
 
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، دکتر مهیار علوی مقدم، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه حکیم سبزواری در آئین افتتاحیه ششمین همایش ملی بزرگداشت پدر نثر فارسی، ابوالفضل بیهقی که امروز، 3 آبان‌ماه، با حضور مسئولان شهرستان، پژوهشگران و دانشجویان به میزبانی دانشگاه حکیم سبزواری برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: این همایش با هدف آشنایی با تحقیقات جدید در حوزه مطالعات مربوط به تاریخ بیهقی، بررسی پیوندهای فرهنگی و هنری تاریخ بیهقی در دوره معاصر و تشویق پژوهشگران به سمت تحقیقات علمی در حوزه ادبیات و نثر بیهقی برگزار شد.
 
وی ادامه داد:  ارائه هفت سخنرانی از سوی استادان و پژوهشگران ادبیات بیهقی و بیهقی خوانی و ارائه 2میز گرد درخصوص روایت شناسی در تاریخ بیهقی و جایگاه بیهقی در دنیای معاصر و جامعه از برنامه‌های این همایش در نوبت صبح است.
 
تاریخ بیهقی گنجینه غنی از آداب رسوم و فرهنگ عامه ایران است
 
در ادامه این همایش، امیر الهامی عضوهیات علمی دانشگاه صداوسیما طی سخانی گفت: تاریخ بیهقی گنجینه غنی از واژگان زبان فارسی، آداب رسوم و فرهنگ عامه ایران است.
 
وی ادامه داد: بیهقی مورخ، فیلسوف، جامعه شناس و روانشاسی بود که به جامعه عصر خویش آگاهی بخشید که تاریخ وی، جریان‌های فکری و مذهبی ایران در قرون نخستین اسلامی است.
 
همچنین، محمود فیروزی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه عنوان کرد: تاریخ بیهقی برای خلق داستان‌های ادبی کودکان و نوجوانان قابلیت فراوانی دارد.
 
وی با بیان اینکه برای ایجاد جامعه پویا باید کودکان را با زندگی اجتماعی آشنا کرد، اضافه کرد: درتاریخ بیهقی داستان‌های ارزشمندی برای کودکان و نوجوانان به‌چشم می‌خورد که باید بازنویسی شود. 
 
فیروزی عنوان کرد: تاریخ بیهقی 25 داستان دارد که  با بازسازی این داستان‌ها  منجر به خلق داستان‌هایی همچون شاهنامه و مثنوی مولوی می‌شود.
 
علی قربان پور، عضو هیات علمی  دانشگاه حکیم سبزواری نیز با اشاره به ساختارمند بودن متون بیهقی اظهار کرد: بیهقی در نوشتن تاریخ به یک رویداد و واقعه اشاره ندارد و همه وقایع را کنار هم می ‌آورد.
 
وی افزود: بیهقی از طریق نگارش تاریخ خود، قانونی از دل تاریخ برای همه زمان ها ساخت و اثرش آیینه‌ای برای آیندگان است تا از خوشی و ناخوشی روزگار عبرت بگیرند. 
 
مسلم ذوالفقار خانی، عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری نیز اظهار کرد: باید هنر نویسندگی بیهقی با تصویرسازی به عرصه تئاتر آورده شود تا خوانندگان درک بهتری از تاریخ بیهقی  دست یابند.
 
منبع: ایسنا
 
*  *  *
 
برگزاری ششمین همایش پدر نثر فارسی
 
ششمین همایش ملی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی پدر نثر فارسی برگزار شد.
 
به گزارش خبرنگار خراسان رضوی، خبرگزاری صدا و سیما، رئیس دانشگاه حکیم سبزواری در این مراسم گفت: همایش این با هدف تاکید بر برگزاری ششمین همایش پدر نثر فارسیاهمیت جایگاه زبان و ادب فارسی و ارج نهادن به جایگاه بیهقی در عرصه نثر فارسی برپا شد.
 
جواد حدادنیا افزود: 60 مقاله به این همایش ارائه شد که هشت داور از دانشگاههای فردوسی، حکیم سبزواری و فرهنگسرای فردوسی این مقالات را مورد بررسی علمی قرار دادند و 55 مقاله برگزیده و 7 مقاله برتر امروز در صحن همایش ارائه می شود.
 
او گفت: بررسی پیوندهای فرهنگی و هنری تاریخ بیهقی در دوره معاصر، تشویق پژوهشگران به سمت تحقیقات علمی در حوزه ادبیات و نثر بیهقی از دیگر اهداف این همایش است.
 
امیر الهامی استاد دانشگاه صدا و سیما هم گفت: خدمات بیهقی به تاریخ و ادبیات ما بسیار ارزنده و ارزشمند است و اصطلاحاتی را که امروز در حال استفاده از آن هستیم برای اولین بار بیهقی به صورت بسیار ادبی به رشته تحریر درآورده است.
 
آئین پایانی ششمین همایش ملی ابوالفضل بیهقی عصر امروز در حوزه ادبیات در محل تالارکاشفی سبزوار برگزار خواهد شد.
 
'ابوالفضل بیهقی' تاریخ نگار قرن پنجم هجری قمری و نگارنده 'کتاب تاریخ بیهقی' از مورخان نامدار دوره غزنوی است که در سال 385 قمری در قریه حارث آباد بیهق متولد شد.
 
وی بعد از کسب فضایل به دیوان رسایل محمودی راه یافت و در خدمت خواجه بونصر مشکان به کار پرداخت و همچنان در خدمت سلاطین غزنوی به سر برد تا در زمان عزالدوله عبدالرشید که در سال 440 قمری به سلطنت رسید نیز چندی صاحب دیوان بود اما به تهمت حاسدان گرفتار، معزول و محبوس شد.
 
بیهقی بعد از رهایی از زندان باقی عمر را در انزوا بسر برد و در سال 470 هجری قمری درگذشت.
 
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
 
 
گزارش ها و مصاحبه های اختصاصی اسرارنامه از این همایش در روزهای آینده منتشر خواهد شد.
 
نظرت را بنویس
comments
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما