رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور خبر داد:

نشانه های 6 هزارسال شهرنشینی در تپه باستانی سبزوار

 شاید تا چندی قبل هنگامی که از شهر سبزوار در رسانه ها با صفات و القابی نظیر «شهر دیرینه های پایدار» ، «موزه یادمان های هزاران ساله» ، «رئونت» (ریوند امروزی به معنای دارنده شکوه و جلال)، «ریشه فرهنگی خراسان» و... یاد می شد، عده ای گمان می کردند، این ها الفاظی تعارف آمیز است که تنها از سر حس شهردوستی نویسندگان بیان می شود اما مدتی است که با انجام کاوش های علمی در محوطه باستانی جنوب شرق سبزوار، قدمت چند هزارساله تمدنی و فرهنگی این ناحیه از کشور، به اثبات رسیده است به طوری که امروز معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور در سفری که به غرب خراسان رضوی داشت و طی بازدید از تپه باستانی سبزوار ، بر سابقه 6 هزارساله شهرنشینی در این ناحیه صحه گذاشت و از شهر بزرگی خبر داد که طبق شواهد به دست آمده در چند هزارسال قبل درست در همین نقطه ای که امروز بخش هایی از شهر جدید سبزوار واقع شده، مستقر بوده است.

به گزارش مجله اینترنتی اسرارنامه البته تا قبل از این بعضی کاوش های دیگر حتی قدمت تمدنی سبزوار را تا 12 هزارسال قبل نیز تخمین زده اند و وبسایت خبرگزاری میراث فرهنگی در سال 84  خبر مستندی در این زمینه منتشر کرد(منبع) اما در حال حاضر قدمت 6 هزارساله شهرنشینی در منطقه سبزوار بیشتر مورد توافق و تایید مقامات رسمی میراث فرهنگی کشور است.

آنچه در ادامه خواهید خواند متن کامل اظهارات دکتر سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور در سبزوار و به نقل از خبرگزاری تسنیم است:

 
رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور مطرح کرد:
 
قدمت 6 هزارساله شهرنشینی در «تپه دامغانی» سبزوار
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور گفت: تپه دامغانی یکی از محوطه‌های ارزشمند تاریخی در کشور است که کاوش‌های صورت گرفته در این تپه تاریخی نشان دهنده سکونت شهری در این منطقه در حدود 6 هزار سال پیش است.
 
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سبزوار، مسعود سلطانی‌فر عصر امروز در حاشیه بازدید از تپه تاریخی دامغانی سبزوار با اشاره به محوطه 110 هکتاری این منطقه اظهار داشت: کارهای باستان‌شناسی و کاوش به دلیل زمان‌بر بودن ممکن است ده‌ها سال به طول انجامد به همین دلیل مسئولان باید تلاش کنند بخشی از این سایت را برای بازدید گردشگران آماده کنند.
 
وی با اشاره به قدمت 6 هزار ساله این منطقه یادآور شد: نشانه‌های به دست آمده از کاوش تپه دامغانی‌ها بیانگر این امر است که این منطقه در گذشته شهری بزرگ و محل سکونت چندین هزار نفر بوده است.
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور با تأکید بر اینکه در این منطقه رازهای بسیاری نهفته است، عنوان کرد: در این مجموعه میراث فرهنگی شهرستان و استان باید برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهند که بخشی از این سایت در کنار سایر جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی این شهرستان برای گردشگران داخلی و خارجی آماده شود.
 
سلطانی‌فر همچنین با اشاره به اینکه سبزوار قدمت تاریخی و جاذبه‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی بسیاری دارد، اظهار داشت: متأسفانه به دلیل موقعیت جغرافیایی سبزوار این شهرستان هنوز معبر است و تبدیل به مقصد نشده است.
 
 
وی ادامه داد: تا زمانی که برنامه‌ریزی لازم انجام و این منطقه تبدیل به مقصد گردشگران نشود امکان استفاده بسیاری از بخش‌های گردشگری این شهرستان که برخی از آنها در ایران و حتی در دنیا نیز کم‌نظیر است، نخواهد بود.
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور با اشاره به صحبت‌های انجام شده با مسئولین شهرستان و استان یادآور شد: همینطور که برای مسافرین مرقد مطهر امام رضا (ع) تورهای یک روزه مختلف برای شهرهای نیشابور و طوس گذاشته می‌شود باید برای شهرستان سبزوار هم این کار انجام شود یعنی گردشگران در تورهای یک روزه و حتی 2 روزه به این شهرستان آمده و جاذبه‌های گردشگری سبزوار و شهرستان‌های اطرافش را مورد بازدید قرار دهند.
 
سلطانی‌فر در ادامه با بیان اینکه این اقدام در جهت توسعه بخش گردشگری شهرستان سبزوار تأثیر بسزایی دارد، تصریح کرد: باید برای آثار فرهنگی و تاریخی و سایت‌های موجود در شهرستان متناسب با امکانات سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شود.
 
 
 
 
 

 
نظرت را بنویس
comments

سلام اما سبزوار چطور شهر مقصد گردشگری می شود؟ ای کاش مسولان از اقای سلطانی فر در خواست می کردند سبزوار هم به عنوان پانزدهمین شهر جزو شهرهای نمونه گردشگری کشور به تصویب می رسید و یا ای کاش یکی از قنات های سبزوار هم جزو پرونده قنات ها برای ثبت جهانی در یونسکو ارسال می شد. ما ای کاش های زیاری داریم... ای کاش مسولان اینها را جدی پیگیری می کردند . ای کاش.....
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما