با نوید آینده ای دلپذیرتر برای سیمای دیار سربداران

بازآفرینی بافت های فرسوده شهری پروژه ای زیربنایی برای سبزوار

یکی از اقدامات مهم و زیربنایی که در دوران حضور دکتر طالبی در شهرداری سبزوار در حال انجام است، بازآفرینی بافت های فرسوده شهری است که تا اینجای کار سبزوار به عنوان پایلوت این طرح در سطح کشور انتخاب شده است و جلسات متعددی پیرامون آن در سبزوار و تهران برگزار شده و تفاهم نامه های گوناگونی نیز به امضا رسیده است.

به گزارش مجله اینترنتی اسرارنامه به نظر می رسد در صورتی که شهرداری و شورای شهر و البته فرمانداری ویژه سبزوار به معنای واقعی این طرح را دنبال کرده و از پس برگزاری همه جلسات و عقد همه قراردادها به اقدامات موثری در عمل برسانند، با توجه به عزم ملی که پشت این کار وجود دارد، تا چند سال آینده چهره شهر سبزوار تغییراتی اساسی پیدا خواهد کرد و شهروندان و مسافران دیار سربداران شاهد شهری توانمندتر با سیمایی دلنشین تر خواهند بود.

این موضوع می تواند برآورده کننده بخشی از انتظاراتی باشد که در ابتدای امر مردم و رسانه های سبزوار از شورای شهر داشتند تا با انتخاب شهرداری با وجاهت و توانمندی هایی در سطح ملی و یا حداقل فراشهرستانی ، اقداماتی اساسی و زیربنایی برای توسعه شهر انجام دهد.

همچنین در حوزه مربوط به فرمانداری نیز می تواند به سبزواری ها این اطمینان را بدهد که اگر حدود یک سال قبل برای روی کار آمدن فرمانداری بومی که با توانمندی ها و نیازمندی های شهر سبزوار از نزدیک آشنا باشد، تلاش و پیگیری کردند، حاصل آن تلاش ها امروز به نتایج مطلوبی نزدیک شده است.

البته پر واضح است که اقدامات زیربنایی معمولا کمی طول می کشد تا به نتیجه برسد و آثار خود را نشان دهد. با این حال مردم سبزوار، قبلا نشان داده اند که از صبر و بردباری کافی برخوردارند. اما امید می رود مجموعه مدیریت شهری سبزوار، تمام تلاش خود را برای زودتر به ثمر رسیدن طرح های بازآفرینی دیار سربداران انجام دهد و کارنامه ای موفقیت آمیز از این دوره برای آینده سرزمین بیهق برجای بگذارد.

در ادامه متن کامل خبر وبسایت شهرداری سبزوار از برگزاری دومین جلسه ستاد ملی بازآفرینی مشهد و سبزوار با حضور وزیر را مطالعه خواهید کرد:

به ریاست وزیر راه و شهرسازی؛ دومین جلسه ستاد ملی بازآفرینی با موضوع بررسی بافت‌های ناکارآمد مشهد و سبزوار برگزار شد


جلسه دومین ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محله‌های هدف احیا بهسازی و نوسازی شهری با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری سبزوار، در دومین جلسه ستاد ملی بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و محله‌های هدف احیا بهسازی و نوسازی شهری با موضوع بررسی بافت‌های ناکارآمد شهری مشهد و سبزوار که پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه ۱۳ مرداد) در محل وزارت راه و شهرسازی با حضور عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی برگزار شد علاوه بر اعضای ستاد ملی بازآفرینی، اعضای ستاد استانی بازآفرینی خراسان رضوی نیز حضور داشتند.

وزیر راه و شهرسازی در این جلسه گفت: این ستاد برای ایجاد هماهنگی تصمیم‌گیری‌های شهری، استانی و ملی در خصوص بافت‌های ناکارآمد خراسان رضوی تشکیل شده است.

عباس آخوندی در سخنانی در خصوص بافت ناکارآمد مشهد افزود: این جلسه برای ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌های متولی و ذی‌ربط برگزار می‌شود نه برای تخصیص منابع؛ معمولا شهرداران به هر جلسه‌ای که می‌روند، دنبال پول هستند؛ در حالی که ستاد ملی بازآفرینی برای ایجاد هماهنگی تصمیم‌گیری‌های شهری، استانی و ملی در خصوص بافت‌های ناکارآمد خراسان رضوی است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در جلسات ستاد ملی بازآفرینی نمی‌توان در خصوص مسائل مالی اظهار نظر و تصمیم‌گیری کرد زیرا تخصیص منابع مالی در دولت ساز و کار خاص خود را دارد و از توان این ستاد خارج است، ادامه داد: جلسات ستاد ملی بازآفرینی با هدف «سیاست تصمیم‌گیری یکپارچه» ایجاد شده است؛ ضمن اینکه این جلسات «موردکاوی» است ولذا نیاز به برگزاری جلسات دیگر برای رسیدن به تفاهم مشترک در زمینه راهکارهای بهسازی بافت ناکارآمد شهری داریم تا اعضای ستاد به یک تعادل برای نحوه پیش‌بردن جلسات ستاد ملی بازآفرینی برسند.

وی با بیان اینکه قرار نیست این جلسات «توفان مغزی» ایده‌ها باشد، اظهار کرد: از آنجایی که هر شهری مشکل خاص خود را دارد، نمی‌توان در جلسات ستاد ملی بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد شهری مانند جلسات شورای عالی شهرسازی و معماری یک تصمیم مشخص، سیستماتیک و کلی برای همه شهرها اتخاذ کرد.

رئیس ستاد ملی بازآفرینی بافت ناکارآمد شهری با تأکید بر حذف ردیف درآمدهای مالی از «بسته پیشنهادی برنامه‌ریزی عملیاتی طرح ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاه‌های غیر رسمی شهر مشهد»، افزود: این اعتبارات بیشتر برای مطالعه و هماهنگی است نه اجرای پروژه‌ها؛ چون منابع مورد نیاز برای اجرای هر پروژه، صدها میلیارد تومان است و با اعتبارات محدود مذکور در این بسته پیشنهادی نمی‌توان کاری از پیش برد؛ این ارقام با اندازه و حجم مشکلات موجود در این مناطق به هیچ وجه سازگاری‌ ندارند.

در ادامه این نشست، «بسته پیشنهادی برنامه‌ریزی عملیاتی طرح ساماندهی و توانمندسازی سکونتگاه‌های غیر رسمی شهر مشهد» که سال قبل از سوی شرکت عمران و بهسازی شهری ایران به عنوان نماینده وزارت راه و شهرسازی و سازمان همیاری شهرداری‌های کشور به عنوان نماینده وزارت کشور در یک اقدام مشترک و پس از سفر استانی هیئت دولت به خراسان رضوی تهیه و تدوین شده بود، با رأی همه اعضا به تصویب رسید.

آخوندی در ادامه سخنان خود با تشکر از گزارش‌های کامل مدیران محلی مشهد و سبزوار در خصوص وضعیت سکونتگاه‌های غیر رسمی این شهرها، گفت: شنیدن مورد به مورد مشکلات استفاده خوبی از وقت جلسه بود و ما باید همگی در جریان تک‌تک مشکلات شهری این مناطق قرار بگیریم.

وی با اشاره به مشکل کمبود آمارهای متقن در زمینه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و عمرانی سکونتگاه‌های غیر رسمی مشهد و سبزوار، خاطرنشان کرد: باید یک بار دیگر نظام آمارگیری در ستاد مطرح و بررسی شود؛ نظام فعلی آمارگیری کشور بر اساس پایش‌های پنج ساله است که با توجه به رشد سریع تغییرات کشور، فاصله هر پنج سال یکبار بسیار زیاد است؛ بنابراین باید یک نظام آمارگیری پایشی داشته باشیم تا همه تغییرات در اسرع وقت لحاظ شوند.

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به گزارش رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در خصوص برگزاری دوره‌های فنی و حرفه‌ای در سکونتگاه‌های غیر رسمی گفت: آینده اقتصادی کشور به سمت اشتغال‌زایی با استفاده از مشاغل خدماتی از قبیل تجارت و بازرگانی، خدمات مالی و بانکداری، هتلداری و … در حرکت است و باید آموزش‌های این سازمان نیز از صنعت به خدمات تغییر یابد.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید در خصوص ادامه برگزاری جلسات ستاد ملی بازآفرینی بیان کرد: تداوم برگزاری جلسات این ستاد با حضور همه اعضا برای دستیابی به اذهان شبیه‌تر به یکدیگر و اظهارات مشخص‌تر بسیار لازم است.

وی با بیان اینکه فعلا در مرحله نهادسازی هستیم، تاکید کرد: نیاز است در جلسات دیگری از استانداران نیز دعوت شود تا به ستاد ملی بازآفرینی بیایند و نظرات آنها و اعضا در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، عمرانی،‌ اقتصادی و … هم‌راستا شود.

در ادامه این جلسه بسته پیشنهادی سازمان فنی و حرفه‌ای در خصوص تشکیل کارگروه‌های توانمندسازی اقتصادی و اشتغال‌زایی با محوریت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به تصویب اعضا رسید.

اعضا پس از استماع گزارش فعالیت‌های انجام شده از سوی مسئولان مربوطه شهری، استانی و ملی، در خصوص اقدامات مورد نظر بحث، بررسی و تصمیم‌گیری کردند.

گفتنی است در این نشست، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی (رئیس ستاد ملی بازآفرینی)، محمدسعید ایزدی (معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی)، کاراندیش معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نماینده معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، پرند معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پژمان و امینی معاونان وزیر راه و شهرسازی، هوشنگ خندان‌دل معاون وزیر کشور، رئیس شورای اسلامی شهر، فرماندار و شهردار مشهد، مقدوری معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی، شهردار و فرماندار سبزوار، اخوان عبداللهیان مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی، عبدالله فتح‌اللهی رئیس سازمان نوسازی شهرداری تهران، نماینده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و… حضور داشتند.

بر اساس گزارش اعلام شده در این نشست، در استان خراسان رضوی، ۷۲ شهر با مساحت بیش از ۷۴ هزار هکتار وجود دارد که ۳۰ شهر دارای بافت فرسوده مصوب و پنج شهر دارای سکونتگاه‌های غیررسمی هستند.

گزارش تصویری(کلیک کنید)

 

کوچه پس کوچه پیوندها

کلیک کنید:

گزارش سایت هامون پرس از سفر شهردار زابل و هیئت همراه به سبزوار 

نظرت را بنویس
comments
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما