آشنایی با کتابخانه عمومی ، امام زاده حسن (ع) کوشک در شهر سبزوار

اگر از هر فرد سبزواری بپرسیم ، کتابخانه های عمومی شهر خود را نام ببرد به احتمال زیاد بسیاری از آنها به سرعت یکی از کتابخانه های فرامرز ناوی ، حاج ملاهادی سبزواری ، شریعتی را نام خواهند برد.
غافل از اینکه درگوشه وکنار این شهر چندین و چند کتابخانه عمومی دیگر وجود دارد که هرچند شاید به دلیل تازه تأسیس بودن ، چندان معرفی شده نباشند اما خدمات خوب و ارزنده ای به مراجعین خود ارائه می دهند. یکی از این کتابخانه ها ، کتابخانه عمومی امام زاده حسن (ع) کوشک می باشد.
این کتابخانه از سال 1388 در جوار بقعه مبارکه امام زاده حسن(ع) در منطقه شمال غربی شهر سبزوار ،  در فضایی آرام ، دلپذیر و شکیل راه اندازی شد و در ابتدای تأسیس کار خود را با حدود دو هزار جلد کتاب آغاز کرد اما اینک پس از دوسال و نیم فعالیت ، تعدادکتاب های  این کتابخانه به 10 هزار جلد افزایش یافته است.
این کتابخانه برخلاف آنکه در یک مکان مذهبی قرار گرفته ، تنها به کتاب های مذهبی اختصاص ندارد ، بلکه یک کتابخانه کاملاً عمومی است .
ساختمان کتابخانه نام برده توسط هیئت امنای امام زاده حسن کوشک (ع) ساخته شده و به نهاد کتابخانه های عمومی کشور تحویل داده شده است.
این کتابخانه دارای سیستم جستجوی کامپیوتری است و توانسته است با درخواست 4960 عنوان کتاب ، طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی اداره کل کتابخانه های عمومی استان ، درطرح "کتاب من" دارای رتبه نهم از بین 171 کتابخانه خراسان رضوی باشد.
گفتنی است  "کتاب من" طرح بسیار مفید و جذابی است که به موجب آن اگر شما عضو یکی از کتابخانه های عمومی کشور باشید ، در صورت مراجعه به یک کتابخانه و درخواست کتابی که در آن کتابخانه وجود ندارد ، ظرف یک ماه کتاب مورد نظر شما از طریق نهاد کتابخانه های عمومی به کتابخانه محل عضویت شما ارسال می شود واول از همه به فردی که آن را سفارش داده است ، امانت داده می شود.این طرح در حال حاضر در تعدادی ازکتابخانه های عمومی سبزوار در حال اجراست که کتابخانه امام زاده حسن (ع) کوشک توانسته است در اجرای این طرح رتبه ای مناسب در میان کلیه کتابخانه های خراسان رضوی به دست بیاورد.
مصطفی پاک فطرت یکی از کتابداران فعال شهرستان سبزوار ، تصدی این کتابخانه را برعهده دارد. وی موفق شده است باامانت دادن 1965 کتاب درمهرماه 1391 در بین 2870 نفر از کتابداران سطح کشور رتبه 53 را از آن خود کند.
به واسطه همین دست آوردها و موفقیت های کتابخانه امام زاده کوشک ، تحت مدیریت آقای مصطفی پاک فطرت ، این کتابخانه در سال 91 از درجه 8 با یک پله صعود به درجه 7 دست یافت. ودرصورت اضافه شدن یک نیرو به این کتابخانه و متعاقباً افزایش اعضا این کتابخانه خواهد توانست در آینده ای نزدیک ، بازهم ارتقاء درجه داشته باشد.
مجله اینترنتی اسرارنامه به مناسبت 24 آبان روز وهفته کتاب و کتاب خوانی به سراغ کتابدار پرتلاش کتابخانه امام زاده حسن کوشک (ع) رفته است.
وی که اتفاقاً یکی از مخاطبین عزیز و همیشگی مجله اینترنتی اسرارنامه است و پیش از این برای برخی مطالب منتشر شده این وبسایت نظراتی ارسال کرده ا ست، در گفتگو باخبرنگار مجله اینترنتی اسرارنامه اعلام کرد :
کتابخانه امام زاده حسن (ع) با اینکه در یک منطقه حاشیه ای شهر سبزوار قرار گرفته است و شاید بسیاری از مردم از وجود آن بی اطلاع باشند ، اما درهمین مدت کوتاه با استقبال خوبی از جانب همشهریان سبزواری مواجه شده است. و در طول این دو سال حدود 800 نفر عضو جذب این کتابخانه شده اند که رقم قابل توجهی است.
وی یکی از دلایل استقبال گسترده مردم از کتابخانه امام زاده حسن (ع) کوشک را ، قرار گرفتن این کتابخانه درمنطقه ای از شهر دانست که از سایر کتابخانه های سبزوار فاصله زیاد دارد.
پاک فطرت همچنین وجود این کتابخانه در یک مکان مقدس مذهبی را نیز از دیگر دلایل استقبال گسترده از آن عنوان کرد و گفت : هنگامی که مردم به ویژه دانشجویان و دانش آموزان و سایر اقشار تحصیل کرده ، برای زیارت بقعه متبرکه امام زاده حسن (ع) مراجعه می کنند با مشاهده ساختمان کتابخانه علاقه مند می شوند از آن بازدید کرده و پس از عضویت از منابع این کتابخانه استفاده نمایند.
وی معتقد است درنقطه مقابل نیز ، وجود کتابخانه در کنار امام زاده می تواند به برقراری ارتباط بیشتر بین قشر جوان با ارزش های مذهبی منجر شود.
به گفته متصدی کتابخانه امام زاده حسن (ع) کوشک ، این کتابخانه حتی از میان ساکنان شهرک توحید نیز مراجعان زیادی دارد ، زیرا نزدیک ترین کتابخانه به شهرک توحید محسوب می شود.
وی در عین حال از حجم زیاد کار در ساعات بین 9صبح تا 1 بعد از ظهر گلایه مند است و می گوید از آنجایی که این کتابخانه تنها یک کتابدار دارد ، اما همه روزه مراجعه زیادی به آن صورت می گیرد ، عملاً بین ساعات ذکر شده ، در اکثر روزها وقت وی تنها صرف امانت دادن کتاب به مراجعان یا پس گرفتن آن می شود.
این مسوول همچنین معتقداست ، با توجه به اینکه قشر دانش آموز و کارمند اکثراً نوبت صبح در مدارس ومحل کارخودهستند وامکان استفاده  از کتابخانه ها را ندارند ، اگر کتابخانه امام زاده کوشک بتواند در شیفت بعد از ظهر نیز فعالیت کند ، تعدادمراجعین آن چند برابر خواهد شد.

پاک فطرت به همین دلیل معتقد است کتابخانه امام زاده حسن کوشک (ع) واقعاً نیازمند جذب یک نیروی کتابدار دیگر است تا بتواند در دو شیفت کاری به مراجعین خود خدمت رسانی کند و جوابگوی نیاز مردم باشد.
وی همچنین در بخش دیگری از این گفتگو به وجود ارتباطی صمیمی میان کتابداران سبزوار وبه ویژه ارتباط خوب آنان با رئیس پرتلاش نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان خانم باغانی اشاره کرد و گفت : این ارتباط خوب و هماهنگی میان جامعه کتابداران سبزوار ، پدیده نادری است و فرصت بسیار خوب و مغتنمی جهت همفکری و همکاری جهت پیش بردن هرچه بهتر امور کتابخانه های این شهر فراهم آورده است.
وی یکی از مشکلات تمامی کتابخانه های عمومی سبزوار را نبود منبع مستقل درآمد ذکر کرد و گفت : همه بودجه مورد نیاز کتابخانه ها باید از نیم درصد بودجه ای که شهرداری ها باید صرف امور فرهنگی کنند ، تأمین شود.
پاک فطرت اما گفت : خوشبختانه در شهر سبزوار خیرین زیادی وجود دارند که کمک های عام المنفعه آنها به پیشرفت و ادامه کارهای فرهنگی منجر می شود.
وی گفت : کتابخانه امام زاده حسن کوشک (ع) توانسته است ، از وجود این خیرین استفاده زیادی ببرد.
این کتابدار سبزواری افزود : یکی از خیرین ارجمندی که تا کنون کمک های خوبی به کتابخانه امام زاده کوشک کرده است ، مهندس عباس علی کوشکی است که 3 سیستم کامپیوتری ، یک دستگاه اسکنر و تعدادی دیگر از تجهیزات را در اختیار ما گذاشته است.
وی تصریح کرد : البته همه این امکانات از طریق نهادکتابخانه های عمومی تأمین شدنی بود ، اما پیگیری های بسیار زیاد و طولانی مدتی را لازم داشت به طوری که بنده به عنوان تنها کتابدار این کتابخانه وقت کافی را برای این پیگیری ها نداشتم و ممکن بود ، مدت های زیادی به طول بیانجامد تا کتابخانه مجهز به این امکانات شود.
پاک فطرف ادامه داد : یک دستگاه یخچال ، کولر و دو بخاری از دیگر کمک های مردمی است که خیرین و اعضای هیأت امنای امامزاده حسن (ع) کوشک تا کنون نسبت به این کتابخانه انجام داده اند.
وی گفت : مذهبی و مقدس بودن فضایی که این کتابخانه در جوار آن قرار دارد ، به جذب کمک های مردمی یاری مطلوبی رسانیده است.
لازم به ذکر است  آقای مصطفی پاک فطرت در گفتگو با اسرارنامه اعلام کرد ، یکی از اهداف وی از ابتدای تأسیس این کتابخانه جمع آوری کتب و منابع ارزشمندی درخصوص شهرسبزوار و توانمندی ها و نیازمندی های آن ، تاریخ پربار منطقه بیهق ، آداب ، رسوم و فرهنگ عمومی شهرستان های غرب خراسان رضوی بوده است.وی همچنان نیز با قدرت هرچه تمامتر این هدف را ادامه می دهد .
مجله اینترنتی اسرارنامه در پایان ضمن ابراز خرسندی از آشنا شدن با این کتابخانه و کتابدار مستعد و پرتلاش در شهر سبزوار ، از همه مخاطبین فرهیخته خود دعوت می کند ، از همین امروز حداقل یک بار بازدید و یا حتی عضویت درکتابخانه امام زاده حسن (ع) کوشک را جزء برنامه های خود قرار دهند.
اگر تمایل داشتید از این کتابخانه بازدید کنید به این آدرس و شماره تلفن مراجعه نمایید : سبزوار، چهارراه امیرکبیر، به سمت بلوار شهدای کوشک، جنب بقعه مبارکه امامزاده حسن کوشک
تلفن: 2663440

ضمناً شما مخاطبین گرامی می توانید برای مشاهده تعدادی از تصاویر این کتابخانه به پیوند زیر مراجعه نمایید:
گزارش تصویری از کتابخانه امام زاده حسن (ع) سبزوار

کوچه پس کوچه پیوندها
کلیک کنید:
6 درخواست کتابداران سبزواری از رئیس جمهور ایران
نظرت را بنویس
comments

زهرا (الف)

ممنونم از پاسخ شما و همچنین از آقای پاک فطرت که با این دقت به سئوال من جواب دادند. من منزلم بسیار از منطقه امام زاده حسن (ع) دور است. و بیشتر نزدیک کتابخانه ناوی و کتابخانه حاج ملاهادی سبزواری هستم.حتی خود امام زاده حسن را هم با متأسفانه فقط یک بار رفته ام آن هم به دلیل یک نذر که داشتم و کسی به من معرفی کرد در این امام زاده غریب سبزوار نذر کنم.اما آن موقع فکر نکنم کتابخانه راه اندازی شده بود.اگرنه حتماً می دیدم. ولی همین که گفتید کتابخانه حاج ملاهادی سبزواری طرح کتاب من را دارد بسیار خوشحالم کردید. ان شاالله هرزمان وقت مناسبی فراهم بیاید هم برای زیارت و هم برای عضویت در کتابخانه امام زاده حسن نیز خواهم آمد. خیلی متشکرم بازهم از پاسختان و از این مطلب هم از آقای پاک فطرت و هم از فعالین اسرارنامه. اجرتان با امام حسین امیدوارم شما که خادمان فرهنگی این جامعه هستید در پناه صاحب این روزها باشید

مصطفی پاک فطرت

با سلام به حضور تمامی دست اندکاران مجله خوب اسرارنامه و همچنین خانم زهرا (الف) ضمن اینکه از خانم زهرا دعوت می کنم از کتابخانه امامزاده حسن کوشک دیدن فرمایند، به اطلاع ایشان می رسانم طرح کتاب من در تمام کتابخانه های عمومی که زیر نظر نهاد کتابخانه های عمومی کشور اداره می شوند در حال اجرا می باشد. در سبزوار علاوه بر کتابخانه امامزاده حسن کوشک، کتابخانه های "حاج ملا هادی سبزواری" و "دکتر شریعتی" و "امامزاده شعیب" نیز از این طرح برخوردار می باشند.در صورتی که ایشان اطلاعات بیشتری در این باره نیاز دارند می توانند با شماره تلفن این کتابخانه تماس حاصل فرمایند یا به کتابخانه امامزاده حسن کوشک مراجعه فرمایند. با تشکر

زهرا (الف)

چه عالی ! از زحمات شما عزیزان اسرارنامه ای واقعاً سپاسگزارم. بنده واقعاً تا همین حالا نمی دانستم که کتابخانه هایی مانند این مورد هم در سبزوار هست.واقعاً ممنونم.خصوصاً طرح کتاب من آن طور که توضیح داده اید واقعاً عالیست. فقط ای کاش می گفتید دقیقاً کدام کتابخانه ها در سبزوار از این طرح برخوردارند. من خودم عضو کتابخانه ناوی هستم قبلاً عضو چند کتابخانه دیگر هم در سبزوار بودم دیگر احساس می کنم منابع آن کتابخانه ها برای نیازهای من کافی نیست. بیشتر مجبورم یا کتاب بخرم ، یا از اینترنت کتاب دانلود کنم. که خرید کتاب خیلی گران شده در حال حاضر و کتاب های اینترنتی هم که برای مطالعه راحتی کتاب های کاغذی را ندارند. اگر لطف کنید بگویید دقیقاً کدام کتابخانه ها طرح کتاب من دارند من با عضویت در آن ها بتوانم از مزایای مفید این طرح استفاده کنم. فکرکنم کتابخانه ناوی این طرح را متأسفانه ندارد.چون تا به حال بارها پیش آمده کتابی را پیدا نکرده ام و آنها نگفته اند می شود سفارش بدهی. خلاصه اگر در این زمینه بیشتر اطلاع رسانی کنید ممنونتان می شوم.ضمناً من همیشه مجله شمار ا مطالعه می کنم. با تشکر فراوان

برقبانی

سلام دوست عزيز و بزرگوار اميدوارم شهدا هميشه کمکتون کنند. سوگواری برای سید الشهدا،چرا؟ منتظر حضور و نظر گرمتون هستم اللهم عجل لوليک الفرج ايشالله شهيد شي شهادت بنده ي حقير التماس دعا
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما