کرامت بود حسین زاده هم هست / پیرامون انتخاب هیئت رئیسه جدید شورای شهر سبزوار

چهارمین شورای شهر سبزوار  در نخستین روزهای دومین سال فعالیت خود، به انتخاب هیئت رئیسه جدید پرداخت.

به گزارش مجله اینترنتی اسرارنامه، تصمیم گیری 13 عضو شورا منجر به انتخابی شده که به نظر می رسد تغییر چندان زیادی را در ساختار این مجلس محلی غرب خراسان رضوی ایجاد نکرده است.

مهمترین اتفاق در این انتخاب جابه جا شدن کاظم کرامت با سیدقاسم حسین زاده در سمت ریاست شورا است. جابه جایی ای که بین دو عضو قدیمی شورا اتفاق افتاده است که اتفاقا هر دو شخص نام برده، علی رغم برخی تفاوت های شدید ظاهری، به لحاظ دیدگاه های سیاسی و خط مشی های عمیق رفتاری که تا کنون از آن ها مشاهده شده است، بسیار به یکدیگر شبیه و نزدیکند.

تفاوت های دو رئیس قبلی و جدید شورای شهر را که بیشتر در ظواهر امر خلاصه می شود، می توان به شرح زیر برشمرد:

حسینی زاده معمولا فردی آرام و کم حرف است و تا کنون دیده نشده و یا بسیار کم دیده شده است که او در محافلی با حضور جمعیت به سخنرانی بپردازد و مصاحبه های بسیار کمی از او با اصحاب رسانه وجود دارد. ویژگی ای که چهره یک فرد با سیاست و یا شاید بسیار محافظه کار را به او بخشیده است. البته با اینکه او چندان اهل خودنمایی نیست اما حرف و حدیث های زیادی درباره اش مطرح است. به طوری که مخالفان سرسختش سعی دارند او را چهره ای غیر رسانه ای (دور از دسترس) جلوه دهند و بر همین اساس برخی رسانه ها وانمود می نمایند که محبوبیتی بین مردم شهر ندارد. اما حضور همیشگیش در هر چهاردوره شورای شهر سبزوار نشان از آن دارد، که یا آنچه مخالفانش می گویند صحیح نیست و یا او با بازی های قدرت به خوبی آشناست و سیاست های لازم را به موقع در کار خود اعمال می کند تا بتواند همواره رأی اعتماد بدنه ثابتی از مردم سبزوار به ویژه اقشار مذهبی و بازاری را همراه خود داشته باشد.

برعکس حسینی زاده، کاظم کرامت پرجنب و جوش و پرهیاهوست. او نه تنها در خارج از شورای شهر، در سال های پیش از این به عنوان یک هنرمند در حوزه های کارگردانی، بازیگری تئاتر و حتی خوانندگی تصنیف های بومی و انقلابی و نیز مداح مذهبی در یکی از هیئت های عزاداری شهر سبزوار شناخته می شود، بلکه در داخل شورا و جلسات و همایش های مربوط به شورا نیز گاهی این ویژگی را به کار می گیرد.از طرفی او یک دوره ریاست موفق اداره فرهنگ و ارشاد را نیز سپری کرده است و در یک کلام درست برخلاف همکارش حسین زاده که حتی به سخنرانی عادی در محافل مختلف نمی پردازد، نه تنها بسیار فعال و پر جلوه دیده می شود بلکه بسیار مشاهده شده است که در میانه یک جلسه رسمی به خواندن آواز ، دکلمه شعر، یا چاووشی خوانی می پردازد.

ویژگی هایی که از وی چهره فردی شوخ طبع، گرم و مردمی ، با اعتماد به نفس بالا و کمی خودمختار و آزاد از بعضی قید و بندهای لازم اداری و تشریفاتی را به نمایش می گذارد.

اما سوای این تفاوت های ظاهری، کرامت و حسین زاده بیشتر شبیه همند تا متفاوت از هم. آن ها به لحاظ خط مشی سیاسی، نزدیکی به بعضی چهره ها یا کانون های تأثیرگذار قدرت در سطح شهر و همچنین به لحاظ پس دادن آزمون در دوره های قبلی شورای شهر (چه موفق و چه غیرموفق) نقاط اشتراک زیادی با یکدیگر دارند.

در واقع اگر براساس انتخاب سمت ریاست قضاوت کنیم، در جریانات دوشنبه گذشته  شورای شهر سبزوار هیچ اتفاق خاصی نیافتاده است. کاظم کرامت از قبل هم به عنوان عضوی اثرگذار در شورا بود و سیدقاسم حسینی زاده الآن هم هست و با مشی رفتاری ای که در گذشته از خود به نمایش گذاشته است، به نظر نمی رسد با این تغییر چندان در جایگاه قدرت و نفوذ او در شورا خللی ایجاد شده باشد.

البته در جایگزین شدن اسدالله نورنهنگ به جای مسعود پسندیده در سمت نایب رئیس شورای شهر، می توان گفت تغییرات جدی تری را شاهد بوده ایم.

مسعود پسندیده در یک سال گذشته به عنوان نایب رئیس و یک عضو شورا، عمده نقش خود را در برکناری حسین مقصودی شهردار پیشین سبزوار ایفا کرد، اما به عنوان رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر سبزوار پس از پایان این یک سال نمی توان دست آورد خاصی را برای او در نظر گرفت البته می توان اینگونه تلقی نمود که چون فعالیت اثربخش و عمیق در چنین حوزه هایی معمولا زمان بر است، هنوز برای قضاوت عملکرد پسندیده در این حوزه از کارش کمی زود است. با این حال وی در کل جزء  اعضای پرحضور و پررنگ شورای شهر محسوب می شود. مصاحبه های زیاد، حضورهای فراوان در اکثر برنامه های سطح شهر، ارتباط تنگاتنگ با مردم و به ویژه جوانان سبزواری از طریق عضویت در شبکه اجتماعی فیسبوک، و بعضی از حاشیه ها نظیر بگو مگوی لفظی اخیر که توسط محمدرضا قلعه نوی دیگر همکارش با او در شورای چهارم پیش آمد همه، دلایلی برای پررنگ بودن نقش مسعود پسندیده در یک سال گذشته شورای شهر سبزوار است. از این بابت کاستی رسانه ای جناب حسینی زاده را جبران نموده است

اما اسدالله نورنهنگ با اینکه مانند مسعود پسندیده یک عضو جوان و جدید شورای چهارم شهر سبزوار است، در یک سال گذشته حضوری آرام و بی حاشیه در این مجلس محلی دیار سربداران داشته است.به طوری که می توان وی را چهره هنوز کشف نشده شورای شهر سبزوار دانست که قرار گرفتنش در سمت جدید به عنوان نایب رئیس شورای شهر سبزوار، محک خوبی است تا سبزواری ها بتوانند بیش از پیش عملکرد او را زیر ذره بین بگیرند.

تغییرات دیگری که در سمت های خزانه دار و منشی شورای شهر سبزوار اتفاق افتاده است، به نظر می رسد، فعلا چندان جای بحث و بررسی خاصی ندارد.

با این حساب، شورای چهارم سبزوار پس از انتخابات داخلی 16 شهریور 93، در رأس هرم مدیریتی خود چندان تغییر قابل به عرضی را تجربه نکرده است. دو عضو قبلی و شبیه به یکدیگر شورا جایگاه خود را در پست ریاست با هم عوض کرده و دو عضو جوان و جدید شورا جایگاه خود را در نایب رئیسی این مجلس با یکدیگر معاوضه نموده اند که با توجه به اینکه نائب رئیس جدید تا کنون تقریبا در حاشیه ای از سکوت به سرمی برده است، نه تنها نمی توان درباره عملکرد او در سمت جدید قضاوتی کرد بلکه حتی هنوز برای پیش داوری درباره عملکرد او نیز خیلی زود است.

با حساب آنچه گفته شد، بیشتر از آنکه بتوان از جابه جایی صورت گرفته در هیئت رئیسه انتظار تفاوتی خاص را در عملکرد  شورای چهارم شهر سبزوار داشت، باید امیدوار بود به تدریج روح حاکم بر این شورا از تصمیم گیری های سلیقه ای، قانون گریزی ها، اقدامات کوتاه مدت، رابطه بازی ها و ...   به سمت تصمیم گیری های منطقی و شفاف، قانونمداری، ترسیم چشم اندازهای بلندمدت برای فعالیت های خود،  ضابطه مندی هرچه بیشتر سوق داده شود.

 

کوچه پس کوچه پیوندها

کلیک کنید:

مشروح کامل دفاعیات مسعود پسندیده از خود در صحن علنی شورای شهر سبزوار

نظرت را بنویس
comments
پربازدیدترین محبوب‌ترین‌ها پرونده ویژه نظرات شما